Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Marokāņu gaļas bumbas

19 novembra, 2010 3 komentāru

Garu ievadu šim ēdienam nerakstīšu. Jo tas vienkārši nav nepieciešams! Tradicionālo kotlešu vietā iesaku jums pamēģināt šīs marokāņu gaļas bumbiņas. No garšvielām būs nepieciešams tikai svaigs ingvers, kanēlis, romiešu ķimenes (cumin) un čili. Jēra gaļu var aizvietot ar parasto kotlešu masu. Šī recepte derēs arī, ja jāpabaro liels skaits cilvēku :)

Izejvielas:

  • 500g maltas jēra gaļas
  • 2 ļoti sīki sakapāti (vislabāk virtuves kombainā) sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 3 cm gabals ingvera saknes
  • šķipsniņa žāvētu čili pārslu
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu (cumin)
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • divas 400g bundžas ar tomātiem gabaliņos
  • 1 sakulta ola
  • 2 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu miltu
  • olīveļļa
  • 200 ml vistas buljona
  • koriandrs (pārkaisīšanai)

Gatavošana:

  1. Malto jēra gaļu liek lielā bļodā. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, 1 daiviņu ķiploka, pusi no ingvera un pusi no kanēļa, čili un romiešu ķimenēm. Sāli pievieno pēc garšas.
  2. Gaļas masā ar rokām iemīca garšvielas. Pievieno sakulto olu. Kukurūzas/kartupeļu miltus pievieno pēc vajadzības, līdz tiek iegūta kotlešu konsistences gaļas masa.
  3. Ar rokām veido mazas gaļas bumbiņas.
  4. Uzkarsētā eļļā pannā iegūtās gaļas bumbiņas apcep, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noteikti vajadzēs vairākus piegājienus. Gatavās liek katlā.
  5. Katlā bumbiņām pievieno tomātus un uz vidējas uguns uzkarsē.
  6. Kad bumbiņas ir pārvietotas prom no pannas, pannā uz vidējas uguns ātri apbrūnina sasmalcinātas 2 daiviņas ķiploka, atlikušo ingveru un garšvielas. Iegūto masu pievieno tomātiem un gaļas bumbiņām katlā. Uzmanīgi apmaisa un turpina sautēt 10 minūtes uz lēnas uguns.
  7. Pirms pasniegšanas pārber ar sakapātu koriandru. Pasniedz ar buljonā uzbriedinātu kuskusu.

http://www.bbcgoodfood.com

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni Tagged With: Āfrikas virtuve, Marokas virtuve

« Kanēļa un ingvera cepumi
Konservēti citroni »

Comments

  1. Dzintra says

    8 marta, 2012 at 22:06

    piekritu-viss ir garsigs,-un galvenais leti un erti.nav ilgi jagatavo un patikami acim ar jo tas vis uztaisitais neizskatas pec kautka ko dod cukam-

    Atbildēt
  2. aija says

    4 septembra, 2015 at 11:19

    mmmm..sanaca burvigas…nebija tomatu gabalinos – bija dazadas tomatu merces – ar olivam un zukini – pieliku to pasu klat un…linda – tu esi mana sis dienas varone:)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 septembra, 2015 at 07:50

      Vesela ēdusi! Ceru, ka jums abiem garšoja.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...