Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Konservēti citroni

20 novembra, 2010 Leave a Comment

Kādu sestdienu, apmeklējot vietējo zemnieku tirdziņu, pie olīvu pārdevējiem pamanīju lielā bļodā sakrautus konservētus citronus. Mana ziņkārīgā daba lika pēc atgriešanās mājās noskaidrot, kas tie īsti tādi ir un kā tos lieto! Tātad izpētes rezultātā tapa skaidras šādas lietas:

  • citronu konservēšanas ideja nākusi no marokāņu virtuves
  • pats konservēšanas process ir vienkāršs, galvenās izejvielas ir tikai divas – citroni un jūras sāls
  • izmanto tajos ēdienos, kur citādi izmantotu citronu sulu – kuskuss, rīsi, zivs un gaļa, zupas un sautējumi
  • izmantota tiek tieši citrona miza (tāpēc labāk, ja tā citronam ir biezāka!)
  • nepieciešams tikai mazs gabaliņš konservētā citrona, jo tas ir ļoti aromātisks un stiprs (pirms lietošanas ieteicams noskalot zem tekoša ūdens)
  • citroni būs gatavi lietošanai 1 mēnesi no iekonservēšanas dienas un derīgi, glabājot ledusskapī – 2 gadus
  • ar šādu metodi var konservēt arī laimus un apelsīnus

Vienā no saviem mīļākajiem blogiem (http://thestonesoup.com) atradu instrukciju, kā citronus var iekonservēt mājas apstākļus un – nolēmu izmēģināt!

Nepieciešamas šādas izejvielas:

  1. citroni
  2. jūras vai košera sāls
  3. veseli melno piparu graudi
  4. pēc izvēles – kanēļa standziņa, fenheļa sēklas, koriandra sēklas

Viss sākas ar kvalitatīvu citronu izvēli. Ja iespējams, ņemiet bioloģiskos citronus, jo tie nebūs apstrādāti ar vasku.

Dezinficē burku, kurā tiks likti citroni. Tad ar vārošu ūdeni noskalo arī pašus citronus. Pēc tam ķeras pie pašas konservēšanas – burkas dibenā ber sāls karoti, tad kārto citronu gabalus, tad atkal sāli – un tā, kamēr burka ir pilna! Citronus gabali ir jāiespiež kārtīgi, lai no tiem izdalītos sula un noklātu burkā jau esošos augļus.

Vislabāk, man šķiet, pats process ir parādīts šajā video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K6xSRMfie1I

Jāatzīst, ka konservēšanas process bija ļoti vienkāršs – un ceru, ka rezultāts būs interesants un izmantojams, lai atzītu šo eksperimentu par izdevušos :) Pēc mēneša noteikti nopublicēšu kādu recepti ar konservētu citronu izmantošanu.

Filed Under: Dažādi Tagged With: Āfrikas virtuve, Augļi, Citrusaugļi, Eksperiments, Idejas dāvanām, Iepazīsimies!, Konservēšana, Marokas virtuve, Piedevas gaļas ēdieniem, Pikanti, Veģetāri

« Marokāņu gaļas bumbas
Svētdienas brokastu pica »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...