Laisks svētdienas rīts… nekur nav jāsteidzas, varu mierīgi dzert savu rīta kafiju kaut stundu, klausīties radio un nodoties eksperimentiem virtuvē, jo ir uznākusi iedvesma… :) Kaķis murrā gulēdams uz grīdas siltākās vietas un gaida, kad šim atleks kāds kumosiņš no, cerams, viņasprāt, ne-veģetārā topošā ēdiena!
Šo svētdien tapa brokastu pica. Recepte patiesībā ļoti ļoti vienkārša – sastāvs atkarīgs no tā, kas atrodams ledusskapī :)
- Pamatnei izmantoju veikalā nopērkamo gatavo picas mīklu, kas jau izrullēta apaļa.
- Pirms likt pamatnei kaut ko tai virsū, apcepu to cepeškrāsnī 5 minūtes (tā, lai pamatne izcepusies, bet malas vēl nav brūnas) 190C.
- Virsū kārtoju – tomātu mērci, saldo čili mērci, kūpināta šķiņķa gabaliņus. Izveido 4 bedrītes (tajās vēlāk tiks iesistas olas).
- Apbēru ar žāvētu raudeni un nedaudz nedaudz rīvēta siera.
- Liku atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm (vai kamēr gandrīz gatava).
- Pirms pica gandrīz gatava, uz tās uzsit 4 olas. Labāk to darīt tuvāk centram, lai olas nenotek no picas virsmas.
- Liek atkal cepeškrāsnī un cep, līdz olu baltumi kļūst balti (apm. 5-7 minūtes). Cep vēl nedaudz ilgāk, ja vēlas izcept arī dzeltenumus.
- Ņem ārā no krāsns un pasniedz galdā, apbērtu ar svaigu rukolu vai spinātiem.
Iedvesma: http://www.cheekykitchen.com/
Atbildēt