Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lazanja ar rikotu

November 22, 2010 8 Comments

Manā virtuvē laikam netīšām sākušās ‘Itālijas dienas’. :) Vakar vakarā uzmeistaroju mūsmāju vienu no iecienītākajiem ēdieniem – rikotas lazanju. Tās recepti atradu pirms pāris gadiem interneta līkločos – tieši šādu lazanjas sastāvu un gatavošanu ieteica kāda entuziaste, kura veltījusi labākās lazanjas meklējumiem vairākus gadus! Pēc nelieliem eksperimentiem un izejvielu daudzuma pielāgošanas savām garšas kārpiņām tapa šī recepte, kuru tagad ‘laižam tautās’…

Galvenā atšķirība no klasiskās lazanjas receptes ir tā, ka bešamela mērces vietā tiek izmantots rikotas siers, kas šo ēdienu padara kaut nedaudz kuņģim vieglāku. Brīdinu, ka gatavā produktu daudzums ir milzīgs :) Parasti pusi sasaldēju. Ja vien negaidāt ciemos 10 izsalkušus draugus vai radus, tas ir vienīgais risinājums. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas (12 pers.):

  • 400 g cieti žāvētas desas
  • 600 g maltas liellopa gaļas
  • 2 gabaliņos sagriezti sīpoli
  • 3 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 3×400 ml konservētu tomātu (gabaliņos) bundžas
  • 2 mazās bundžiņas ar tomātu pastu (koncentrātu)
  • 100 ml ūdens
  • baziliks
  • pētērsīlis
  • sāls, pipari
  • 1 tējk. raudene
  • 1 tējk. fenheļa sēklas
  • 3 tējk.cukura
  • pustējk. malts muskatrieksts
  • 650 g rikotas
  • 1 svaiga ola
  • 500 g šķēlēs sagriezta mocarellas siera
  • 100 g rīvēta parmezāna
  • 12 lazanjas lapas

Gatavošana:

1. Gaļas masas pagatavošana. Ņem palielu katlu. Tajā uzkarsētā eļļā apcep sakapātus sīpolus. Pēc pāris minūtēm pievienot mazos gabaliņos sagrieztu ķiploku. Nepārtraukti maisot, cep 1 minūti. Tad pievieno malto liellopa gaļu un gabaliņos sagrieztu cieti žāvētu desu. Cep uz vidējas uguns, kamēr gaļa vairs nav sarkana (7-8 minūtes).

Pievieno 3 tomātu bundžas un tomātu pastu. Tad seko garšvielas – raudene, baziliks, pētersīlis, svaigi malti pipari, fenheļa sēklas, kā arī sāls un cukurs. Visu kārtīgi samaisa. Pielej 100 ml ūdens. Liek virsū vāku un uz lēnas uguns sautē pusotru stundu. Vislabāk šī gaļas un tomātu masa garšos, ja to pagatavosiet iepriekšējā vakarā un atstāsiet uz nakti ievilkties.

2. Lazanjas plākšņu sagatavošana. Lazanjas plāksnes (ja vien tās nav gatavotas no svaigas pastas) iemērc karstā ūdenī uz 15 minūtēm.

3. Siera masas pagatavošana. Bļodā sajauc rikotu ar svaigi maltu muskatriekstu un 1 svaigu olu. Kārtīgi izmaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno svaigi sakapātu pētersīli.

4. Lazanjas būvēšana. Ņem cepešpannu, kurā gatavosiet lazanju. Apakšējā kārtā liek 1/3 daļu no gaļas-tomātu masas. Pa virsu izklāj pusi no lazanjas plāksnēm. Tad liek pusi no rikotas masas. Pa virsu rikotai liek pusi no šķēlēs sagrieztā mocarellas siera. Pārber ar pusi no parmezāna. Tad sāk otro piegājienu :) Atkal 1/3 daļa no gaļas-tomātu masas, lazanjas plāksnes, puse no rikotas masas, puse no mocarellas, parmezāns. Parmezānu atstāj nedaudz virspuses pārkaisīšanai. Tad liek pēdējo 1/3 no gaļas-tomātu masas. Pa virsu izber atlikušo parmezānu.

5.  Cepšana. Pannu, kurā atrodas lazanja, noklāt ar metāla foliju. Cep 180C cepeškrāsnī 25 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl 25 minūtes. Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj padzist (apm.15 minūtes). Pasniedz galdā!

Iedvesma: http://mylasagnarecipe.com/

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni, Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bērniem, Itālijas virtuve, Klasika, Lunchbox, Pastas un rīsu ēdieni

« Svētdienas brokastu pica
Vistas cepetis karija mērcē »

Comments

  1. Kristīne says

    January 15, 2011 at 17:30

    Tieši šodien nodomāju, ka varētu pamēģināt uztaisīt lazanju, bet man nepatīk bešamel mērce. Rikotas siers varētu būt laba alternatīva.
    Kuru mocarellas sieru Tu liec? To, kas pārdodas paciņā šķidrumā, vai to, kas ir tāds kūstošāks un ko liek uz picām?

    Reply
    • Linda says

      January 15, 2011 at 17:33

      Es lieku to mocarellu, kas bumbiņās, bet domāju, ka praktiskāk droši vien ņemt to lielo mocarellas ‘kluci’ :) Dod ziņu, kā sanāca!!! Lai garšo :P

      Reply
  2. LigaRiga says

    January 30, 2013 at 08:06

    kāpēc visās lazanjas receptēs liek tomātus no bundžām nevis svaigus? iedvesmojoties no šī, vakar izmēģināju http://allrecipes.com/recipe/light-and-delicious-lasagna/ ar svaigiem tomātiem + tomātu pastu un sanāca lieliski :)

    Reply
    • Linda says

      January 30, 2013 at 15:16

      Protams, svaigi tomāti ir vislabākais variants! Tomēr ziemas un citu nesezonu laikā labprātāk izmantoju konservētos – tos parasti ievāc dienvidu valstīs tomātu gatavības pilnbriedā. Pērkot konservētos tomātus, gan jāpievērš uzmanība, lai tiem nebūtu pievienoti dažādi E! Tagad veikalos iegādājamie ‘kraukšķīgie’ tomāti nav sulīgi, nesmaržo un diez vai būs labākā izvēle t.sk. lazanjas gatavošanai… Bet priecājos, ka Teb lazanja izdevās!

      Reply
  3. Lelde says

    November 16, 2016 at 16:45

    Cik lielai cepešpannai šī lazanjas recepte paredzēta?

    Reply
  4. Ilze says

    March 16, 2017 at 21:43

    Gatavoju pusi no porcijas. Sanāca garšīgi, bet prasījās vairāk lazanjas plāksnes. Rikota tiešām laba alternatīva, nav tik trekni.

    Reply
  5. Elina says

    November 29, 2018 at 16:56

    Sveiki!
    Vai tiešām gatavās lazanjas plāksnes vajag mērcēt?
    Cik esmu ievērojusi, ražotāji bieži vien norāda uz iepakojuma – nevajag mērcēt!

    Reply
    • Laura says

      April 6, 2020 at 18:54

      Varbūt nevajag mērcēt, ja liek bechamel mērci, tā sasūcina to plāksni? Linda piemin, ka iedvesmojusies no kādas pavāres, kas izkopusi lazanjas mākslu līdz pilnībai, un es uzticos Lindas receptēm. Kāpēc ražotāji raksta, ka nevajag mērcēt – to gan nezinu. Ar vīrusa lock down katru otro dienu izmēģinu kaut no Lindas virtuves, ha ha! 🙏🏻👍🏻🙋‍♀️

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in