Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas cepetis karija mērcē

24 novembra, 2010 2 komentāru

Izcept veselu vistu ir gan reizē vienkārši, gan sarežģīti…. Vissvarīgākais ir trāpīt īsto ārā no krāsns ņemšanas laiku, lai vista būtu izcepusies, bet nebūtu arī sausa un pārcepta.

Nākamais punkts – kā panākt, lai tā labi garšotu!

Šajā receptē smaržu un garšu nodrošina kokosriekstu piens un ingvers. Jā, un, protams – karija pasta :) Šī vista, manuprāt, noteikti ir ieguldītā laika un darba vērta. Pamēģiniet!

Izejvielas:

  • vesela vista, apt. 1.5 kg
  • ingvera sakne
  • 1 laims, sagriezts 4 daļās
  • masamana karija pasta (70g)
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 400 g kartupeļu (lielie sagriezti uz pusēm/4 daļās)
  • 450 g kokosriekstu piens
  • 2 tējk.brūnā cukura
  • 200 g zaļo pupiņu pākšu
  • 1 tējk. zivju mērces (fish sauce)
  • ja ir pieejams – 2 ēdamk.nesālītu zemesriekstu
  • pasniegšanai- vārīti rīsi

Gatavošana:

  1. Liek veselu cepšanai gatavu vistu cepamajā pannā. Vistas vēdera dobumā liek ingvera gabalu un pusi laima. Sasien kājas. Vistu pārsmērā ar šādu maisījumu: 1 tējk.masamana karija pastas + 2 tējk.olīveļļas. Pārber ar sāli un pipariem.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C. Apklāj vistu ar foliju un liek cepties uz 35 minūtēm. Tad foliju noņem un cepešpannā vistai apkārt ieber gabalos sagrieztus kartupeļus, tos iemaisot sulā, kas iztecējusi no vistas. Turpina cept vēl 40 minūtes, līdz vista ir zeltaini brūna un kartupeļi – izcepušies!
  3. Vistu un kartupeļus izņem no cepeškrāsns un no cepešpannas un noliek ‘atpūsties’.
  4. Trauku, kurā bijis cepetis, kopā ar sulu jeb taukiem liek uz plīts. Uz lēnas uguns cepot, iemaisa tajos karija pastu, ierīvē ingveru un vāra 2 minūtes. Tad pievieno kokosriekstu pienu un cukuru. Turpina maisīt 5 minūtes, līdz mērce kļūst biezāka.
  5. Mērcē liek zaļās pupiņu pākstis un sutina vēl 4 minūtes.
  6. Pievieno zivju mērci un iespiež sulu no atlikušās laima puses.
  7. Var pirms pasniegšanas pārbērt ar zemesriekstiem.
  8. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Āzijas virtuve, Bez laktozes, Pākšaugi, Svētku galdam, Taizemes virtuve, Ziemassvētku ēdieni

« Lazanja ar rikotu
Tunča jeb Nicas salāti (Salade Niçoise) »

Comments

  1. jakm says

    8 marta, 2016 at 11:35

    tad kamdēļ kartupeļus cept, ja jāpasniedz ar rīsiem? :D

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 marta, 2016 at 19:40

      Pasniedz ar abiem – gan rīsiem, gan kartupeļiem! :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...