Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tunča jeb Nicas salāti (Salade Niçoise)

26 novembra, 2010 Leave a Comment

Kā jau var spriest pēc nosaukuma, ēdiens ir radies Francijas Rivjēras reģionā un sākotnēji šo salātu sastāvā ir bijuši tikai svaigi un termiski neapstrādāti dārzeņi. Bet kā jau tas dzīvē notiek, receptei izplatoties, tā modificējās un izveidojās par tādu, kādu to mēs pazīstam mūsdienās. Galvenās sastāvdaļas ir tuncis, salātlapas, vārītas olas, zaļās pākšu pupiņas, tomāti, olīvas un vārīti kartupeļi.

Jau sākumā teikšu, ka šī noteikti nav oriģinālā un vispareizākā Nicas salātu recepte. Fotogrāfijā redzamie salāti ir tapuši ‘nejauši’, jo vajadzēja uztaisīt ātras pusdienas, bet nekas speciāls plānots un iepirkts pirms tam nebija. Un tā kā vēlajās brokastīs apēdās :) liels siera kūkas gabals ar kafiju, tad otrajam ēdienam vietas vēderā nemaz nebija… Šo apstākļu dēļ salātos arī iztrūkst dažas no klasiskajām sastāvdaļām :) Bet rezultāts bija labs un ļoti ļoti ātrs – kamēr vārījās olas un pupiņu pākstis, ātri uz šķīvjiem sastellēju pārējās izejvielas un uztaisīju mērci. Et voilà! – gana veselīgas pusdienas gatavas! Receptē neminēšu sastāvdaļu daudzumus, jo to var variēt pēc iespējām un garastāvokļa.

Izejvielas:

  • tuncis (konsertvēts – ūdenī vai eļļā)
  • zaļās pupiņu pākstis
  • cieti vārītas olas
  • salātu lapas
  • tomāti
  • gurķis
  • salātu mērcei – 1 daļa Dižonas sinepju, 2 daļas sarkanvīna etiķa, 6 daļas olīveļļas + sāls un pipari; dažkārt salātu mērcē iespiežu arī daiviņu ķiploka.

Pagatavošana:

  1. Salātu lapas kārto uz šķīvja, pa virsu liek 4 daļās sagrieztas olas, tomātu un gurķu gabalus, zaļās pupiņas un tunci. Pārlej ar mērci.
  2. Mērce – visas mērces sastāvdaļas sajauc traukā. Pārlej salātu sastāvdaļām.

Filed Under: Salāti, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Ātri un veselīgi, Bez laktozes, Francijas virtuve, Klasika, Lunchbox, Pākšaugi, Piknikam, Salāti, Tuncis

« Vistas cepetis karija mērcē
Cepumi ar šokolādes un riekstu gabaliņiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...