Vistu var gatavot ar dažādiem pildījumiem. Siera un sinepju kombinācija ir ļoti vienkārša – un garša ir gan maiga, gan pikanta reizē. Turklāt žavētais šķiņķis padara gaļu gan iekšpusē sulīgāku, gan piedod dūmu aromātu.
Izejvielas (4 porcijām):
- 1 mocarellas bumbiņa vai 125 grami kādā cita mīkstā siera (piemēram, Boursin)
- 50g rīvēta stiprāka siera (piemēram, Čedaras, kazas vai Dor Blue)
- 3 tējk. pilngraudu sinepju
- 4 vistas filejas
- 8 žāvēta caurauguša šķiņķa šķēlītes
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
- Sajauc kopā mazākos gabaliņos saplēstu mocarellu, sasmalcinātu (rīvētu, sadrupinātu) stiprāko sieru ar sinepēm.
- Vistas filejas sānos iegriezumu taisa tā, lai izveidotos kabatiņa. To pilda ar sagatavoto siera un sinepju masu.
- Katru fileju notin ar 2 šķiņķa šķēlītēm, tinumu nostiprinot ar notītu diegu, lai cepot vista neatveras.
- Pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm.
- Pasniedz ar viegliem salātiem, piemēram, gurķis, sarkanais sīpols un rīsu etiķa mērce.
Iedvesma: http://www.bbcgoodfood.com/
Atbildēt