Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Brokoļu un siera mini fritatas

12 decembra, 2010 Leave a Comment


Man vienmēr ir bijis bail gatavot suflē. Jo, lai iegūtu labu un pufīgu suflē ir gan jāsver tā sastāvdaļas, gan jātrāpa pareizā temperatūra krāsnī, gan jāuzpasē pats cepšanas process…. Bet, kad cepu šīs tik viegli pagatavojamās fritatas, gribot negribot sanāca – suflē! Nu, vismaz pēc konsistences :) Jo struktūra bija tomēr nedaudz smagāka. Bet garša – mmmm….!!

Cepšanai izmantoju suflē trauciņus, bet var ņemt arī lielākas (7 cm) mafinu formas. Brokoļus var aizstāt ar puķkāpostu. 

Izejvielas (4 gab.):

  • 110 g brokoļu
  • 125 g rīvēta Čedaras vai kāda cita stiprāka siera
  • 4 tējk. rīvēta parmezāna siera
  • 6 olas
  • 150 g biezpiena vai mājas siera
  • Provansas garšviela vai žāvēta raudene
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Krāsni uzsilda uz 190C.
  2. Brokoļu rozetītes salauž mazos gabaliņos un sadala pa visām 4 formiņām. Liek uz 3 minūtēm mikroviļņu krāsnī, lai tās kļūtu nedaudz  mīkstākas.
  3. Pēc izņemšanas no mikroviļņu krāsns, apber ar Čedaras sieru un parmezānu.
  4. Atsevišķā bļodā sakuļ olas un tām pievieno biezpienu/mājas sieru. Pieliek Provansas garšvielu vai raudeni. Sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi izmaisa.
  5. Olu-biezpiena masu lej formiņās pa virsu brokoļiem un sieram.
  6. Ņem karoti un formiņu saturu kārtīgi izmaisa.
  7. Liek krāsnī (190C) un cep aptuveni 30 minūtes – līdz virspuse kļūst brūna un paceļas pa virsmaz pāris centimetriem. Pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns!

Iedesma: Kalyn’s Kitchen

Filed Under: Dārzeņu ēdieni Tagged With: Brokastis, Lunchbox, Siers, Veģetāri

« Banānu un dzērveņu dzēriens
Mocarellas, šķiņķa un rukolas salāti »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...