Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spageti un gaļas bumbas ar siera pildījumu

30 janvāra, 2011 Leave a Comment

Man vislielākā iedvesma gatavot ēdienu ir tieši brīvdienās. Gan tāpēc, ka tad galva ir brīvāka, gan tīri dēļ praktiskiem iemesliem – vairāk brīva laika! Ja arī jums ir brīva kāda stunda un gribas pagatavot ‘kārtīgu ēdienu’, kas sildīs puncīti ziemas aukstumā, tad kāpēc gan lai tas nebūtu šis? :) Spageti un gaļas bumbas ar siera (es ņēmu mocarellu) pildījumu. Izejvielas vienkāršas (lai arī sākumā liekas, ka saraksts ir garš, tomēr gatavojot viss it kā ‘sakrīt’ savās vietās), bet vajadzīgs laiks, lai nonāktu pie lieliskā gala rezultāta!

Izejvielas (6 pers.):

Gaļas bumbām:

  • 450 g maltās gaļas
  • 200 g žāvētas pusmīkstās desas (vislabāk, ja desa ir pikantāka), sasmalcināta sīkos gabaliņos (vislabāk sablendēta maltās gaļas konsistencē)
  • 60 g rīvmaizes
  • 2 olas
  • 200 g siers
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sasmalcināta
  • puse sīpola, smalki sasmalcināta
  • 200 g siera, sagriezti 1 cm kvadrātiņos

Mērcei:

  • 2 x 400 ml konservētu tomātu
  • 250 g sēnes (es izmantoju šampinjonus)
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 1 paprika (vislabāk zaļā)
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 tējk. itāļu sausās garšvielas (sastāvā – raudene, baziliks, majorāns, timiāns, rozmarīns un salvija) vai svaigs baziliks un pētersīļi
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2  tējk. cukura

Plus:

0.5 kg spageti

Gatavošana:

  1. Mērces gatavošana – uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, sēnes un papriku. Cep, līdz sēnes un sīpoli ir zeltaini brūni. Pievieno sakapātās ķiploka daiviņas. Pasautē 2 minūtes. Noslēgumā pievieno konservētos tomātus. Pievieno itāļu garšvielu vai svaigos garšaugus. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus. Sagaida pirmo burbuli un uz lēnas uguns, pa laikam apmaisot, reducē (ūdenim iztvaikojot, mērce kļūs biezāka).
  2. Bumbu pagatavošana – visas gaļas bumbu sastāvdaļas, izņemot sieru, sajauc lielā bļodā ar rokām vai ar mikseri, līdz veidojas viendabīga masa. Ar rokām veido bumbiņas, vidū tajās iespiežot siera gabaliņu tā, lai to no visām pusēm pilnībā nosegtu gaļas masa. Sagatavotās bumbiņas cep sakarsētā eļļā uz vidējas uguns. Bumbiņas cepšanas laikā regulāri ‘jāparullē’, lai tās nezaudētu savu apaļo formu. Cep, līdz bumbiņas kļūst brūnas (līdzīgi kotletēm).  Neuztraucieties, ja cepšanas gaitā no bumbiņām nedaudz iztek siers, tas mērces garšu padarīs vēl labāku! :P
  3. Kopā salikšana – uzvāra spageti, sekojot norādījumiem uz iepakojuma (es izmantoju pilngraudu spageti). Gaļas bumbas iemaisa tomātu mērcē. Ja nepieciešams, uzsilda. Pārber ar svaigiem garšaugiem. Pasniedz.


Iedvesma: Babble

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bērniem, Lunchbox, Siers, Timiāns

« Laša fileja parmezāna kažokā
Kabaču un šokolādes kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...