Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pavlova ar kivi un avenēm

12 februāra, 2011 15 komentārs

 

Jautājums – ko gan mēs zinām par Austrālijas virtuvi? Neko daudz, vismaz es nē, atzīšos. Tomēr Austrālijas “The Kitchen Rules” mudināta pieķēros vienam Austrālijā dzimušas desertam – Pavlovai. Tas nosaukts par godu visu laiku slavenākajai krievu balerīnai – Annai Pavlovai, kad tā 20.gs. 20.gados viesojusies tālajā kontinentā.

Kāda ir Pavlova? – apkārt kraukšķīga bezē kārtiņa, iekšā zefīra tipa mīkstums. Nepieciešams stingri sekot receptes norādījumiem. Tad rezultāts būs gan vienreizēji skaists un ar acīm baudāms, gan akkk….. ļoti ļoti garšīgs. Jau tagad pilnīgi noteikti zinu, kāds būs mans nākošās vasaras firmas ēdiens! :D

Šeit piedāvāto recepti esmu ņemusi no Austrālijas slavenākās pavāres Donna Hay mājas lapas. Augļus un ogas dekorēšanai var variēt pēc sezonas! – es izmantoju kivi (ļoti garšīgi!) un atkausētas avenes.

Izejvielas (6 pers):

  • 150ml olas baltumi (apt. 4 olas)
  • 220 g smalkā baltā cukura
  • 2 tējk. kukurūzas (var izmantot arī kartupeļu) miltu
  • 2 tējk. etiķa
  • 250 ml saldā krējuma (40%)
  • 3 gatavi kivi, sagriezti šķēlēs
  • sauja aveņu

Gatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē līdz 140°C. Olas baltumus ar elektrisko mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri (ceļot ārā miksera putošanas slotiņas, baltumi ceļas līdzi). Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra.
  2. Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo.
  3. Iegūto masu ar karoti liek uz cepešpannas (apakšā klāj cepamo papīru) 18 cm diametrā. Temperatūru cepeškrāsnī nogriež līdz 110°C. Cep 1 stundu un 20 minūtes. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovai pilnībā atdzist, to no krāsns neizņemot!
  4. Uzputo saldo krējumu, izklāt pār atdzisušo pavlovu. Pa virsu kārto pusmēnestiņos sagrieztus kivi un ogas. Pasniedz nekavējoties.

Iedvesma: Donna Hay

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Augļi, Austrālijas virtuve, Avenes, Bērniem, Kivi, Klasika, Ogas, Pavlova, Pie kafijas, Putukrējums, Saldais, Svētku galdam

« Kabaču un šokolādes kūka
Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi »

Comments

  1. Guna says

    13 februāra, 2011 at 15:20

    Iesaku paskatīties arī Junior Master Chef! Kā tie bērni gatavoja, tas bija vareni!

    Atbildēt
  2. mja says

    15 februāra, 2011 at 10:37

    kur tos šovus var redzēt?

    Atbildēt
  3. Linda says

    15 februāra, 2011 at 10:59

    @Guna – pāris sērijas Junior Master Chef esmu redzējusi…. patiešām – acīmredzot par pavāru piedzimst :)
    @mja – internets, kabeļtelevīzija, dvd….

    Atbildēt
  4. Inese says

    18 aprīļa, 2015 at 16:35

    vai kartupeļu milti, ir domāts kartupeļu ciete?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      18 aprīļa, 2015 at 19:59

      Jā, kartupeļu ciete.

      Atbildēt
  5. Santa says

    11 novembra, 2015 at 21:41

    Linda, saki, lūdzu, kādu etiķi jāliek klāt? Vai parastais 7%-īgais der? Vai arī ābolu etiķis der?
    Paldies.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      11 novembra, 2015 at 22:44

      Izmantoju parasto pārtikas etiķi. Ābolu varētu derēt (tā apgalvo “internets, konkrēti – http://www.nigella.com/kitchen-queries/view/Apple-Cider-Vinegar-for-Meringue/2461), bet pati neesmu mēģinājusi.

      Atbildēt
  6. Liene says

    8 janvāra, 2016 at 18:56

    Vai no sis pasas masas var cept ari 6 mazas kucinas? Vai sada gadijuma cepsanas laiks mainas?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 janvāra, 2016 at 20:38

      Noteikti, ka var, bet par cepšanas laikiem nevarēšu atbildēt, jo mini pavlovas pēc šīs receptes neesmu gatavojusi.

      Atbildēt
  7. Nora says

    28 februāra, 2016 at 23:44

    Viņa tāda neliela sanāk? Ja es visu ņemšu dubultā daudzumā, lai sanāktu lielāka kūka, vai cepšanas laiks arī jāpaluelina uz pusi?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 februāra, 2016 at 00:53

      Sanāk aptuveni 23 cm diametra kūka. Dubulta kūka būs ļoti liela :) Cepšanas laiku palielinātu par kādiem 30-40%. Es gan ieteiktu cept divas pavlovas receptē norādītajā izmērā.

      Atbildēt
  8. Inese says

    16 augusta, 2016 at 14:55

    Sveika, Linda! Vakar veicu savu pirmo mēģinājumu Pavlovas kūkas lauciņā:) Visu sagatavoju pēc šīs receptes, taču rezultāts, kā nojaušu, nav tāds, kādam tam jābūt – bezē masa sanāca staipīga, pacieta, grūti sakožļājama. Kas tam varētu būt par iemeslu? Krāsni izslēdzu pēc 1 h un 10 minūtēm, jo bezē sāka nedaudz brūnēt…

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 augusta, 2016 at 10:58

      Žēl, ka tā. No pieredzes varu teikt, ka var būt vairāki iemesli, kādēļ pavlova neizodas. Pirmkārt, pārputota olbaltuma masa. Tad pavlova cepot sadalās, sakrīt un var iztecēt sīrupā. Otrkārt, krāsns. Ir krāsnis, kurās neizdodas, mistiski, bet fakts. Nedrīkst izmantot arī ventilatora režīmu. Ja sāka brūnēt, man domāt, ka pie vainas varbūt krāsns. Var mēģināt cept zemākā temperatūrā un nedaudz ilgāk.

      Atbildēt
  9. Inese says

    17 augusta, 2016 at 12:06

    Liels paldies par atbildi! Mēģināšu vēl:)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 augusta, 2016 at 12:10

      Lai izdodas!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...