Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi

13 februāra, 2011 Leave a Comment

Maskavā pēdējo reizi biju pirms gadiem pieciem. Janvārī. Atceros – dzīvojām nelielā mednieku viesnīcā un bijām vienīgie viesi. Laikam visi pārējie Maskavas apmeklētāji bija nobijušies no -30C aukstuma un necaurbrienamā sniega uz ielām. Tad nu visa viesnīcas pārvaldnieces uzmanība tika mums vieniem :)

Katru vakaru runātīgā krievu kundzīte noprasīja, ko mēs vēlēšoties ēst brokastīs. Piedāvājums pārspēja jebkuru 4* rietumu viesnīcu! Nevis smalkumā, bet gan autentiskumā. Paša īpašnieka saimniecībā gatavots biezpiens ar krējumu, pārbērts ar karoti cukura (atgādināja bērnību!), svaiga maizīte un pats labākais – bļinas ar kaviāru. To garšu atceros vēl šobrīd. Aiz loga sniga sniegs lielām pārslām, bet mēs malkojām tikko brūvētu kafiju un baudījām šo īpašo krievu delikatesi….

Kad gribas atsaukt atmiņā Maskavas ziemas rītus, gatavoju kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi un crème fraiche. Rīgā gardās pankūkas ar sarkanajiem ikriem un krējumu var nobaudīt B-Bārā ;)

Izejvielas (4 pers.):

  • 10 vidēja izmēra kartupeļi
  • 2 olas
  • 3 ēdamk.miltu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 350 g kūpināta laša
  • 150 ml crème fraiche vai skābā krējuma
  • dilles

Gatavošana:

  1. Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Iegūtajai kartupeļu masai pievieno olas un miltus. Maisa, līdz iegūst viendabīgu pankūku masu. Pievieno piparus un sāli (es pēc garastāvokļa parasti pievienoju arī čili, saldās paprikas pulveri, selerijas sāli u.c. garšvielas).
  3. Ar karoti masu liek uz pannas uzkarsētā eļļā, veidojot apaļas pankūkas. Uz vidējas uguns cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  4. Pasniedz siltas kopā ar crème fraiche (skābo krējumu) un veltnīšos sarullētu kūpinātu lasi. Lasī ierullē ap diļļu zariņam.

Filed Under: Pankūkas, Uzkodas, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Ātri un vienkārši, Brokastis, Klasika

« Pavlova ar kivi un avenēm
Valentīndienas tostermaize »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...