Maskavā pēdējo reizi biju pirms gadiem pieciem. Janvārī. Atceros – dzīvojām nelielā mednieku viesnīcā un bijām vienīgie viesi. Laikam visi pārējie Maskavas apmeklētāji bija nobijušies no -30C aukstuma un necaurbrienamā sniega uz ielām. Tad nu visa viesnīcas pārvaldnieces uzmanība tika mums vieniem :)
Katru vakaru runātīgā krievu kundzīte noprasīja, ko mēs vēlēšoties ēst brokastīs. Piedāvājums pārspēja jebkuru 4* rietumu viesnīcu! Nevis smalkumā, bet gan autentiskumā. Paša īpašnieka saimniecībā gatavots biezpiens ar krējumu, pārbērts ar karoti cukura (atgādināja bērnību!), svaiga maizīte un pats labākais – bļinas ar kaviāru. To garšu atceros vēl šobrīd. Aiz loga sniga sniegs lielām pārslām, bet mēs malkojām tikko brūvētu kafiju un baudījām šo īpašo krievu delikatesi….
Kad gribas atsaukt atmiņā Maskavas ziemas rītus, gatavoju kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi un crème fraiche. Rīgā gardās pankūkas ar sarkanajiem ikriem un krējumu var nobaudīt B-Bārā ;)
Izejvielas (4 pers.):
- 10 vidēja izmēra kartupeļi
- 2 olas
- 3 ēdamk.miltu
- sāls un pipari pēc garšas
- 350 g kūpināta laša
- 150 ml crème fraiche vai skābā krējuma
- dilles
Gatavošana:
- Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves.
- Iegūtajai kartupeļu masai pievieno olas un miltus. Maisa, līdz iegūst viendabīgu pankūku masu. Pievieno piparus un sāli (es pēc garastāvokļa parasti pievienoju arī čili, saldās paprikas pulveri, selerijas sāli u.c. garšvielas).
- Ar karoti masu liek uz pannas uzkarsētā eļļā, veidojot apaļas pankūkas. Uz vidējas uguns cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Pasniedz siltas kopā ar crème fraiche (skābo krējumu) un veltnīšos sarullētu kūpinātu lasi. Lasī ierullē ap diļļu zariņam.
Atbildēt