Kad aiz loga ir lielie ‘mīnusi’, ir īstais laiks siltam zupas šķīvim, vai ne? Šī burkānu zupa ir izcili vienkārši pagatavojama, un ja tai pievienosit dažas interesantas garšvielas, rezultāts būs ēdiens, kurš varētu pat garšot burkānu nemīlētājiem :) Asumu var piemērot ēdāju auditorijai – mēs gatavojām īstu sildošo ziemas variantu ar kajēnas pipariem un daudz daudz karija.
Izejvielas:
- 2 lieli dzelteni sīpoli, sagriezti gabaliņos
- 650 g burkāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
- 4 daiviņas ķiploka, sagrieztas gabaliņos
- 3 tējk. sviesta
- 400 ml dārzeņu (veģetārajai versija) vai vistas buljona
- 150 ml saldā krējuma
- sāls un pipari pēc garšas
- garšvielas pēc izvēles (karijs, kajēnas pipari, čili, ingvers, saldās paprikas pulveris, kardamona sēklas, sinepju sēklas utt.)
- pistācijas (bez sāls) pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Sviestā, nepārtraukti maisot, pāris minūtes uz vidējas uguns apcep visas garšvielas (ja cep kardamona vai sinepju sēklas, pannai jāliek vāks!). Pievieno gabaliņos sagriezto sīpolu, ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Tad pievieno burkānus, cep uz vidējas uguns 5 minūtes.
- Pievieno buljonu. Izmaisa un liek pannai vāku virsū. Sautē 20 minūtes uz mazas liesmas, kamēr burkāni mīksti.
- Tad, izmantojot vai nu rokas blenderi vai virtuves kombainu, burkānu masu sablendē, lai veidojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Pielej saldo krējumu un izmaisa.
- Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas zupu uzsilda. Lej bļodiņās un pārber ar pistācijām.
Iedvesma: The Comfort is Always There
Atbildēt