Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jūras ķemmītes ar zirņu un piparmētru biezeni

12 marta, 2011 Leave a Comment

Jūras ķemmītes ir īpašs jūras zvērs. Ne vien ar savām pārsimt acīm, kas izvietotas visapkārt ķemmītes čaulai, bet arī ar īpaši skaistajām gliemežnīcam. Tomēr, runājot par ēdienu, šī gliemja ēdamā daļa atrodas gliemežnīcas iekšienē. Tā ir pazīstama gan Eiropas, gan Āzijas virtuvēs. 

Japāņi no jūras ķemmītēm gatavo sašimi, ķīnieši tās žāvē, frančūži cep sviestā. Es izvēlēs pēdējo variantu. Lai gan mājās šo jūras mošķi gatavoju pirmo reizi, tomēr tas bija gana vienkārši! Var izmantot arī saldētās jūras ķemmītes. Ēdiens pasniedzams kā starteris (porcijā 3 jūras ķemmītes). Zirņu biezenis bija izcili garšīgs – to var pasniegt arī pie citām jūras veltēm un arī baltās gaļas.

Izejvielas (4 pers.):

  • 250g saldēti zaļie zirnīši
  • sviests
  • vistas buljons, 40 ml
  • piparmētras, pāris mazi zariņi
  • 12 jūras ķemmītes
  • diedzētas sēklas un 2 redīsi, dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Zirņus ieber kastrolī kopā ar 25 g sviesta un pārlej ar buljonu, pēc garšas pievieno sāli. Uz vidējas uguns vāra 3-4 minūtes (zirņi kļūs spilgti zaļi!). Izvārītos zirņus liek blenderī, pievieno piparmētras un blendē, līdz iegūta viendabīga masa (biezenis). Tur siltumā, kamēr sagatavo jūras ķemmītes.
  2. Jūras ķemmītes pārber ar sāli (uzmanīgi!, jo tās viegli pārsālīt un nomākt maigo garšu). Labi uzkarsētā pannā liek palielu sviesta gabalu (es liku aptuveni 50 g). Ķemmītes cep 1 minūti no katras puses – cepšanās laikā ar ēdamkaroti tām lej pāri sviestu turpat no pannas. Tām jābūt viegli karamelizētām (gaiši brūnām).
  3. Pasniedz 3 ķemmītes vienā porcijā – uz šķīvja liek zirņu un piparmētru biezeni, pa virsu jūras ķemmītes. Dekorē ar diedzētām sēklām un redīsu gabaliņiem.

Iedvesma: BBC Good Food


Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Jūras veltes, Pākšaugi, Svētku galdam

« Klasiskā marmorkūka
Augļu salāti ar kanēļa un citrona aromātu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...