Joprojām aktuāla man ir svētdien Dienvidu tirgū iegādāto augļu un dārzeņu krājumu tukšošana! Šodien ķēros klāt avokado. Tie bija īstajā gatavības stadijā – ne par cietu, ne par mīkstu :P Piecās minūtēs tapa ēdiens no mājās pieejamajām izejvielām (tuncis ūdenī un kaperi vienmēr man glabājas krājumos) – lai gan pēc receptes izlasīšanas īstas pārliecības par iznākumu nebija, šajā gadījumā risks atmaksājās ar uzviju: tuncis un avokado ir lieliska kombinācija!
Izejvielas (2 porcijas):
- 200g tuncis ūdenī (konservēts)
- 5 ēdamk. mērces
- 2 tējk. kaperu
- 1/2 citrona
- mērcei – sajauc 1 ēdamk.sinepju (es ņēmu pilngraudu) ar 4 ēdamk. majonēzes, piespiež nedaudz citronu sulas
Gatavošana:
- Atver tunča konservu kārbu un notecina lieko ūdeni. Pārgriež uz pusēm avokado, izņem kauliņu. Šeit var redzēt, kā to pareizi un droši izdarīt.
- Nedaudz mērces ieliek avokado kauliņa iedobē, tad pa virsu tam liek tunci. Pārlej atkal ar atlikušo mērci un pārber ar kaperiem. Pārsmidzina ar citronu sulu, pasniedz.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt