Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē

April 2, 2011 3 Comments

Dzīvojot Beļģijā, būtu grēks neizmēģināt mīdiju gatavošanu mājās. Jo beļģi jau izsenis pasludinājuši moules frites (mīdijas ar frī kartupeļiem) par savu nacionālo ēdienu. Mīdiju sezona ir visos mēnešos, kuru nosaukumos ir burts ‘r’. Tātad aprīlis vēl ir pēdējais mēnesis, kad šo jūras iemītnieku vēl var paspēt izbaudīt pirms ‘nesezonas’ iestāšanās!

Katrai valstij ir savas receptes – itāļi mīdijas gatavo kopā ar pastu, spāņi paeljā, jaunzēlandieši tām pievieno īpašu vinegretu. Es šoreiz izmēģināju tradicionālu beļģu recepti – sviests, baltvīns, saldais krējums un mīdijas. 

Sastāvdaļas:

  • 1 kg svaigu mīdiju
  • 50 g sviesta
  • 1 sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 150 ml baltvīna
  • koriandra buntīte
  • sāls

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā sviestā apcep sīpolu un ķiploku, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pārbauda, vai visas mīdijas ir dzīvas – tām ir jāaizveras, paklaudzinot pret izlietni. Tās, kurām ieplēsta čaula, arī neizmanto.
  3. Apceptajiem dārzeņiem pievieno baltvīnu un katlā ieber mīdijas. Liek virsū vāku un vāra 3 minūtes.
  4. Pievieno saldo krējumu un uz lielas liesmas atkal noder līdz vārīšanās temperatūrai (apm. 1 minūte). Svarīgi mīdijas nepārvārīt, jo tad tās kļūs ‘gumijainas’. Tās mīdijas, kuras nav atvērušās, nav ēdamas!
  5. Pārber ar sakapātu koriandru un sāli pēc garšas.

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Ātri un vienkārši, Beļģijas virtuve, Koriandrs, Saldais krējums

« Žāvēta laša, zemeņu un rukolas salāti
Baltie sparģeļi ar prošuto un sinepju mērci »

Comments

  1. Grēta says

    May 18, 2017 at 17:10

    Teikšu godīgi, ar jūras produktiem esmu ļoooti sveša, bet šo brīnumu es labprāt ēdu, ja kāds man pagatavo. Bet stāsts ir par ko citu, vīrs vienu dienu atnesa mājās tās mīdijas vakūmā, kas ir sasaldētas bez vāciņiem…īsti nezinu, kā gatavot. Vai var gatavot pēc šīs receptes un pievienot pastai? Iepriekš ir jāatlaidina? Jau trešo dienu meklēju piemērotu recepti, kā arī padomus gatavošanai, ņemot vērā, ka zivis un jūras produktus nekad mājās negatavoju, esmu vieglā panikā, ka nekas nesanāks.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      May 22, 2017 at 15:28

      Grēta, nekad neesmu gatavojusi saldētas mīdijas! Laikam vienkārši atlaidinātu un gatavotu pēc tam kā svaigas. Mīdijas ir grūti “sačakarēt”, ja vien pats produkts labs, tā ka, cerams, ka Tev izdosies :) Saki vīram, lai turpmāk izvēlas sievu lutināt ar svaigiem jūras mošķiem!

      Reply
      • Grēta says

        May 23, 2017 at 08:56

        Oi, labāk vispār, lai jūras mošķus nenes mājās :) gribu palikt pie restorāna līmeņa :) paldies par padomu! Cerams, ka nesačakarēšu :)

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in