Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltie sparģeļi ar prošuto un sinepju mērci

3 aprīļa, 2011 1 Comment

Viens no veidiem, kā atzīmēt jaunas sezonas atnākšanu ir pagatavot kaut ko no tā, kas ir pašā gatavības labākajā stadijā, vai ne? Laikā, kad visu var dabūt visos gadalaikos, zūd pirmatklājuma prieks… Vēl tagad atceros, ar kādu baudu bērnībā notiesāju sviestmaizi ar pirmo gurķi, cik smaržīga un sarkana bija pirmā zemene….

Laikā, kad mūsu platuma grādos savā dārzā vēl tikai lien pirmie asni un jāveic sēšanas un stādīšanas darbi (tagad ir īstais laiks pievērsties arī garšaugu dobes iekārtošanai – es jau esmu to paveikusi un par to kādā no nākamajiem ierakstiem!), ir forši pagatavot ko tādu, ko būtu grūti izaudzēt pašiem savā dārzā! Tāpēc mūsmājās svētdienas pusdienās tapa – baltie sparģeļi. Tos ēdām kopā ar vārītiem kartupeļiem – pirmā pavasara maltīte uz terases – sezona ir oficiāli atklāta :D

Sastāvdaļas (3 pers.):

  • 15 balto sparģeļu kāti
  • 6 prošuto šķēles

Mērcei:

  • 2 tējk.citrona sulas
  • 2 tējk. dižonas sinepju
  • 5 tējk. olīveļļas
  • 3 tējk. nesacietējuša medus
  • 2 tējk. maurloku

Gatavošana:

  1. Sparģeļus sagatavo vārīšanai: noskalo un ar kartupeļu mizojamo ar plānu miziņu nomizo sparģeli no vidus uz leju. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 13-15 minūtes. Ūdeni nokāš.
  2. Pagatavo mērci: sajauc kopā citrona sulu, sinepes un medu, pievieno olīveļļu.
  3. Uz katra šķīvja liek 5 sparģeļus. Tiem pāri klāj prošuto. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar maurlokiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Iedvesma: BBC Good Food

 

Filed Under: Uzkodas Tagged With: Bez laktozes

« Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē
Crema catalana ar kanēli un svaigām zemenēm »

Comments

  1. Kni says

    18 aprīļa, 2011 at 20:09

    Kur Rīgā, nebankrotējot, var iegādāt sparģeļus?
    Kā iedomājos par šo dievīgo ēdienu, siekalu pilna mute.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...