Senāk (pirms mana kulinārā ceļojuma sākuma!), kad redzēju recepti ar svaigu pesto kā vienu no sastāvdaļām, iepletu acis un šķīru vien ātri tālāk. Bet tad vienā dienā nolēmu izmēģināt pesto gatavošanu mājās. Tas izrādījās neticami viegli!
Tradicionālā veidā pesto gatavo piestiņā, bet šis ir ātrais variants – ņem visas sastāvdaļas un vienkārši samaļ blenderī. Un viss.
Pesto noteikti var arī uzglabāt – svaigu pāris dienas ledusskapī, saldētu – vairākus mēnešus. Galvenais uzglabāšanas procesā – gatavo pesto pārliet ar eļļas kārtīņu, lai aizkavētu oksidāciju.
Tuvākajā laikā – receptes ar pesto izmantošanu. Mūsmājās ilgu laiku ir iecienīta šī recepte – fantastiska!
Sastāvdaļas:
- 100 g ciedru riekstu
- 100 g parmezāna
- liela bunte ar baziliku
- 150 ml olīveļļas
- 2-4 daiviņas ķiploka
Gatavošana:
- Uzkarsētā pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļūst gaiši brūni.
- Ciedru riekstus liek blenderī/virtuves kombainā un sablendē kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas mērces konsistences masu.
Atbildēt