Pie manis šonedēļ ciemojas draudzenes no Latvijas, par ko ļoti liels prieks! Sagaidīt un baudīt pavasari ir forši, bet darīt to kopā ar draugiem ir vēl foršāk :) Tāpat kā gatavot ēst. Un pagatavoto baudīt kopā ar kādu no svaigiem un atspirdzinošiem vīniem.
Šoreiz draudzenes ciemakukulī bija sarūpējušas tik garšīgas pašgatavotas konfektes, ka lūdzu atļauju recepti nopublicēt, lai svece vairs nebūtu zem pūra! Saku paldies Evitai (“Evitas Handiworks”) par gardumiem un dalīšanos veidā, kā pie tiem tikt ;)
Piebilde par sastāvdaļām – žāvēto plūmju vietā var izmantot praktiski jebkurus žāvētos augļus (vīģes, dateles, aprikozes utt.), mandeļu vietā – jebkurus samaltus riekstus! Arī apviļāt konfektes var visā, ko sirds kāro.
Izejvielas:
- sauja ar žāvētām plūmēm;
- mandeļu milti (smalki samaltas mandeles)
- izkausēta šokolāde (vai kakao pulveris vai kokosriekstu skaidiņas)
- dažas veselas mandeles
- Pārtikas kombainā/blenderī samaļ žāvētās plūmes.
- Šķidrajai masai pievieno samaltās mandeles – tik daudz, lai masa kļūtu pastingra un viļājama. Veido apaļas bumbiņas, katrai centrā iespiežot vienu mandeli.
- Izkausē šokolādi (tai var pievienot nedaudz saldā krējuma). Uz kociņa uzdur gatavās bumbiņas un apviļā šokolādē.
- Liek ledusskapī vai vēsā vietā ‘atpūsties’.
Atbildēt