Ir pavasaris. Sparģeļu laiks. Pirms kāda laika jau mēģināju balto sparģeļu recepti, tāpēc šoreiz – zaļie brāļi! Esmu šo ēdienu gatavojusi vairākas reizes, jo tas ir vienrrrrreizēji garšīgs. Sākumā arī es no sparģeļiem baidījos – ka nemācēšu ar tiem apties, uzvārīt pareizi, iegūt īstās garšas kombinācijas utt. Bet kad jau ar pirmo reizi tas izdevās diezgan labi, sapratu, ka sparģeļi nemaz nav tik kaprīzi! Galvenais ir tos nepārvārīt.
Te ir aprakstīta veģetārā versija, bet ja ir vēlēšanās pievienot kaut ko ‘stiprāku’, tad var klāt pasniegt žāvētu gaļu/šķiņķi. Lai dzīvo pavasaris!
Izejvielas (2 pers):
- 10 zaļie sparģeļi
- 150 ml saldā krējuma
- 4 ķiploka daiviņas (nomizotas)
- 50 g parmezāna (plus nedaudz pārbēršanai)
- pasta – vislabāk tagiatelle
Gatavošana:
- Saagatavo sparģeļus – nogriež ‘kokainos’ galus, atstājot apmēram pusi zaļo un skaisto augšējo daļu (‘galviņas’) atsevišķi.
- Pannā uzvāra saldo krējumu kopā ar veselām ķiploka daiviņām, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad no uguns noņem un noliek malā.
- Vārošā ūdenī 5-6 minūtes vāra cietos sparģeļu kātus, līdz tie kļūst pusmīksti. Tad ūdeni nokāš.
- Blenderī sablendē kopā saldo krējumu, sparģeļu kātus un parmezāna sieru, līdz iegūta viendabīga masa. Rezultāts – krēmīga, svaiga un pēc ķiplokiem smaržojoša pastas mērce!
- Vāra tagiatelli saskaņā ar pagatavošanas norādījumiem uz paciņas. 2 minūtes pirms gatavības sasniegšanas ūdenī liek sparģeļu galviņas. Ūdeni nokāš.
- Gatavo tagiatelli samaisa ar mērci, pa virsu liek sparģeļu galviņas. Pārber ar parmezāna sieru.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt