Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām

6 jūnija, 2011 Leave a Comment

Francijā un vēl pāris Eiropas valstīs, kas vairāk uz dienvidiem, ir nopērkami savvaļas sparģeļi. No sākuma nesapratu un brīnījos, kas tie tādi un ko ar tiem dara, bet tad beidzu brīnīties – pirku (buntīte, kas pietika 3 cilvēkiem, maksāja 4 EUR), nesu mājās un ‘šmorēju nost’! :)

Savvaļas sparģeļi izrādījās daudz maigāki un saldāki par saviem pieradinātajiem brāļiem – ak Dies, cik garšīgi viss sanāca…. Tāpēc iesaku arī jums – ja ir iespēja, nogaršojiet šos pavasara brīnumus! Protams, varat aizvietot savvaļas sparģeļus ar parastajiem zaļajiem. Šis ir domāts kā otrais ēdiens, tāpēc 2 olas – ja gatavojat kā uzkodu, tad pietiks ar vienu.

Sastāvdaļas (3 pers):

  • buntīte ar savvaļas sparģeļiem
  • 6 olas
  • 6 tējk. etiķa
  • 50 g sviests, izkausēts
  • 2 tējk. pilngraudu sinepju
  • 3 tējk. citronu sulas
  • 1 tējk.medus
  • 50 g parmezāns, sloksnītēs
Gatavošana:
  1. Katlā uzvāra ūdeni. Tajā liek sparģeļu un vāra 4 minūtes – tā, lai tie būtu vēl spilgti zaļi un ne līdz galam mīksti. Nolej ūdeni un spargeļus noliek malā.
  2. Vāra olas bez čaumalas – vārošam (ar maziem burbulīšiem nevis lielajiem burbuļiem – mazu uguni apakšā) ūdenim pievieno etiķi. Mazā bļodiņā pa vienai iesit olas un pa vienai tās ieslidina varošajā etiķūdenī. Vāra 3-4 minūtes (ja dzeltenumu vēlas šķidrāku) vai 5-6 minūtes (ja dzeltenumu vēlas stingru), pēc tam liek ledusūdenī strauji atdzesēties. Sīkāk procesu var aplūkot video – 
  3. Pagatavo mērci – sajauc kopā sviestu, sinepes, citronu sulu un medu.
  4. Uz šķīvja liek sparģeļus un olas. Pāri lej mērci un pārber ar parmezānu.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Olu ēdieni Tagged With: Parmezāns, Pavasaris, Sinepes, Sparģeļi, Veģetāri

« Svaigu zemeņu panna cotta
Magoņu kūka ar citronu glazūru »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...