Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Magoņu kūka ar citronu glazūru

June 7, 2011 4 Comments

Pirms kāda laika gatavoju austrumu magoņkūku, kas sanāca aplam garšīga.

Šoreiz nolēmu izmēģināt klasisko kombināciju: magones + citrons! Sanāca tik garšīgi, ka nācās ar sevi vest sarunas par to, kāpēc nav labi apēst visu dienas kaloriju devu (vairāk kā vienā gabaliņā) 5 minūtēs :) 

Izejvielas:

  • 40 g magoņu sēklu
  • 125 ml piena
  • 250 g sviesta, izkausēta 
  • miziņa no 1 citrona
  • 275 g pūdercukura
  • 4 olas
  • 335 g miltu, kuriem pievienots cepamais pulveris
  • 110 g parasto kviešu miltu
  • 240 g svaigais siers (var lietot arī trekno bezpiedevu jogurtu, es izmantoju Vācijā iegādātu Quark, kas vairāk līdzinās samaltam biezpienam)
  • Glazūrai: sula no puscitrona (sulīga) + 150 g pūdercukura
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. 
  2. Magones aplej ar pienu un atstāt uz 10 minūtēm ievilkties.
  3. Saputo kopā izkausētu sviestu, citrona miziņu un cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno miltus un pienu ar magonēm. Atkal kārtīgi samaisa. Beigās iemaisa svaigo sieru. 
  4. Mīklu lej ietaukotā pannā (23 cm) un cep vienu stundu. 
  5. Kamēr kūka cepas, sagatavo glazūru – sajaucot pūdercukuru ar citronu sulu.
  6. Izņem kūku no krāsns. Pirms izņemt no formas, to nedaudz atdzesē.
  7. Kad kūka vēl nedaudz silta, to pārlej ar citronu glazūru. Ja vēlas ēd siltu, ja ir pacietība – pagaida, kamēr kūka atdziest un glazūra – sacietē! 


Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citroni, Citrusaugļi, Magones, Pie kafijas

« Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām
Grillēti kabači ar fetu un ciedru riekstiem »

Comments

  1. Zane says

    December 17, 2015 at 18:14

    Vai milti ar cepamo pulveri ir domāts self raising flour? Paldies!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      December 17, 2015 at 19:14

      Zane, tieši tā!

      Reply
  2. Ieva says

    February 19, 2020 at 11:34

    Parastie milti + cepamais pulveris neiet krastā?

    Reply
    • Ieva says

      February 21, 2020 at 22:22

      Pati sev atbildēšu! :D Var izmantot arī parastos miltus + cepamo pulveri. Pat vēl vairāk – arī cepamais pulveris bija beudzies un nācās dzēst sodu.
      Kūka sanāk lieliska!! LIE-LIS-KA!!! Gan jau arī kaloriju daudzums ir lielisks, bet tik lieliskai kūkai tas piedodams! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in