Pirms kāda laika gatavoju austrumu magoņkūku, kas sanāca aplam garšīga.
Šoreiz nolēmu izmēģināt klasisko kombināciju: magones + citrons! Sanāca tik garšīgi, ka nācās ar sevi vest sarunas par to, kāpēc nav labi apēst visu dienas kaloriju devu (vairāk kā vienā gabaliņā) 5 minūtēs :)
Izejvielas:
- 40 g magoņu sēklu
- 125 ml piena
- 250 g sviesta, izkausēta
- miziņa no 1 citrona
- 275 g pūdercukura
- 4 olas
- 335 g miltu, kuriem pievienots cepamais pulveris
- 110 g parasto kviešu miltu
- 240 g svaigais siers (var lietot arī trekno bezpiedevu jogurtu, es izmantoju Vācijā iegādātu Quark, kas vairāk līdzinās samaltam biezpienam)
- Glazūrai: sula no puscitrona (sulīga) + 150 g pūdercukura
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.
- Magones aplej ar pienu un atstāt uz 10 minūtēm ievilkties.
- Saputo kopā izkausētu sviestu, citrona miziņu un cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno miltus un pienu ar magonēm. Atkal kārtīgi samaisa. Beigās iemaisa svaigo sieru.
- Mīklu lej ietaukotā pannā (23 cm) un cep vienu stundu.
- Kamēr kūka cepas, sagatavo glazūru – sajaucot pūdercukuru ar citronu sulu.
- Izņem kūku no krāsns. Pirms izņemt no formas, to nedaudz atdzesē.
- Kad kūka vēl nedaudz silta, to pārlej ar citronu glazūru. Ja vēlas ēd siltu, ja ir pacietība – pagaida, kamēr kūka atdziest un glazūra – sacietē!
Zane says
Vai milti ar cepamo pulveri ir domāts self raising flour? Paldies!
Linda Tellgrena says
Zane, tieši tā!
Ieva says
Parastie milti + cepamais pulveris neiet krastā?
Ieva says
Pati sev atbildēšu! :D Var izmantot arī parastos miltus + cepamo pulveri. Pat vēl vairāk – arī cepamais pulveris bija beudzies un nācās dzēst sodu.
Kūka sanāk lieliska!! LIE-LIS-KA!!! Gan jau arī kaloriju daudzums ir lielisks, bet tik lieliskai kūkai tas piedodams! :)