Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Magoņu kūka ar citronu glazūru

jūnijs 7, 2011 4 Comments

Pirms kāda laika gatavoju austrumu magoņkūku, kas sanāca aplam garšīga.

Šoreiz nolēmu izmēģināt klasisko kombināciju: magones + citrons! Sanāca tik garšīgi, ka nācās ar sevi vest sarunas par to, kāpēc nav labi apēst visu dienas kaloriju devu (vairāk kā vienā gabaliņā) 5 minūtēs :) 

Izejvielas:

  • 40 g magoņu sēklu
  • 125 ml piena
  • 250 g sviesta, izkausēta 
  • miziņa no 1 citrona
  • 275 g pūdercukura
  • 4 olas
  • 335 g miltu, kuriem pievienots cepamais pulveris
  • 110 g parasto kviešu miltu
  • 240 g svaigais siers (var lietot arī trekno bezpiedevu jogurtu, es izmantoju Vācijā iegādātu Quark, kas vairāk līdzinās samaltam biezpienam)
  • Glazūrai: sula no puscitrona (sulīga) + 150 g pūdercukura
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. 
  2. Magones aplej ar pienu un atstāt uz 10 minūtēm ievilkties.
  3. Saputo kopā izkausētu sviestu, citrona miziņu un cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno miltus un pienu ar magonēm. Atkal kārtīgi samaisa. Beigās iemaisa svaigo sieru. 
  4. Mīklu lej ietaukotā pannā (23 cm) un cep vienu stundu. 
  5. Kamēr kūka cepas, sagatavo glazūru – sajaucot pūdercukuru ar citronu sulu.
  6. Izņem kūku no krāsns. Pirms izņemt no formas, to nedaudz atdzesē.
  7. Kad kūka vēl nedaudz silta, to pārlej ar citronu glazūru. Ja vēlas ēd siltu, ja ir pacietība – pagaida, kamēr kūka atdziest un glazūra – sacietē! 


Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citroni, Citrusaugļi, Magones, Pie kafijas

« Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām
Grillēti kabači ar fetu un ciedru riekstiem »

Comments

  1. Zane says

    decembris 17, 2015 at 18:14

    Vai milti ar cepamo pulveri ir domāts self raising flour? Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      decembris 17, 2015 at 19:14

      Zane, tieši tā!

      Atbildēt
  2. Ieva says

    februāris 19, 2020 at 11:34

    Parastie milti + cepamais pulveris neiet krastā?

    Atbildēt
    • Ieva says

      februāris 21, 2020 at 22:22

      Pati sev atbildēšu! :D Var izmantot arī parastos miltus + cepamo pulveri. Pat vēl vairāk – arī cepamais pulveris bija beudzies un nācās dzēst sodu.
      Kūka sanāk lieliska!! LIE-LIS-KA!!! Gan jau arī kaloriju daudzums ir lielisks, bet tik lieliskai kūkai tas piedodams! :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...