Ārā tuvojās negaiss. Bija paradzēts pagrillēt gaļiņu uz terases, bet plānu nācās atcelt. Nav forši rīkot BBQ, ja viss satumsis un pie debesīm milzīgi mākoņi. Tad nu man nācās iecerētos ēdienus gatavot iekšā uz savas ‘strīpainās’ pannas. Sanāca ok! Šos ceptos kabaču gabaliņus var droši ēst vienus pašus, gaļa nemaz neprasās :)
Izejvielas (4 pers):
- 2 tejk. olīveļļas
- 3 palieli kabači, sagriezti slīpās 1 cm biezās šķēlēs
- 1 apelsīna miziņa
- 100 g fetas
- 3 tējk. ciedru riekstu
- 2 tējk. sarkano piparu
- dažas piparmētru lapiņas
Gatavošana:
- Kabaču šķēlītes aplej ar eļļu un izmaisa, lai tās visas būtu pārklājušās. Liek cepties uz uzkarsētas redeļpannas (grilla pannas). Cep 2-3 minūtes no katras puses. Nevajadzētu cepšanas laikā šķēlītes pārāk grozīt, jo tad skaistais brūno restīšu nospiedums nebūs tik izteikts. Ja nepieciešams, cep vairākos piegājienos, gatavos kabačus noliekot siltā vietā, lai tie neatdziest.
- Kabačus kārto uz šķīvja. Pāri bez apelsīna miziņu, fetu, ciedru riekstus, sarkanos piparus un piparmētru lapiņas. Pārkaisa ar sāli. Pasniedz siltus.
Iedvesma: BBC Good Food
Everita says
piedod, bet kā ar tiem sarkanajiem pipariem – tie ir graužami kā rieksti jebšu tik smukumam? :) es ar tādiem pipraiem vēl neesmu pazīstama :)))
Linda says
Sarkanie jeb rozā pipari ir tādi mīksti un atšķiras no pārējiem – tāda sajūta, ka palikusi tikai pipara čauliņa :) Ļoti interesanta garša! Es lieku pat uz sviestmaizēm, pa virsu salātiem utt. Briselē viņi atrodami gandrīz visos pārtikas veikalos, pie svaigajiem garšaugiem. Vairāk info – http://www.santamaria.lv/entsyklopeedia/maitseained/article_id-42