Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Melleņu jogurta kūka ar mandeļu garoziņu

June 9, 2011 1 Comment

Vēl mēnesis un varēs jau doties mežā ogot….. Jau tagad ar nepacietību gaidu jūlija beigas, kad došos uz Latviju! Atvaļinājums trīs nedēļu garumā – lauku mājās līdz ausīm zaļā zālē, aste gredzenā…

Bet runājot par ogām – kamēr vēl gaidām meža veltes, vietējais veikals piedāvāja dārzā audzētās mellenes. Tās bija lielākas ar savvaļas, un tāpēc, iespējams, griežot kūku, konstatēju, ka lielākā daļa no tām bija ‘nogrimusi’….. Tas kūkas garšu nemaitāja, bet vizuāli gan varēja būt smukāk! Lai nu kā – gaidām meža ogas un cepam garšīgas kūkas :P

Izejvielas:

  • 1 ola
  • 200 g melleņu
  • 240 ml bezpiedevu pilnpiena jogurta
  • 60 g eļļas
  • 100 g brūnā cukura
  • 240 g milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • mandeļu garoziņai: 50 g smalkā cukura + 50 g mandeļu skaidiņas + pustējk. kanēļa
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.
  2. Sakuļ olu ar jogurtu. Pievieno eļļu, cukuru un miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Pēc katras izejvielas pievienošanas visu kārtīgi sakuļ! Beigās iecilā mellenes. Mīklu lej ietaukotā pannā.
  3. Pagatavo mandeļu garoziņu, sajaucot cukuru, mandeļu skaidiņas un kanēli. Pārber pāri mīklai.
  4. Pannu liek krāsnī un cep 20-25 minūtes vai kamēr sērkiciņš no kūkas nāk ārā ‘bez kažociņa’!
  5. Nedaudz atdzesē pirms izņemšanas no pannas. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā – vēlams, ar glāzi piena ;)
Iedvesma: The Pastry Affair

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Mellenes, Ogas

« Grillēti kabači ar fetu un ciedru riekstiem
Köttbullar jeb gaļas bumbas zviedru gaumē »

Comments

  1. Laura says

    April 6, 2020 at 18:34

    Tekstūra un saldums utt. – viss izdevās lieliski!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND