Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grillēti kabači ar fetu un ciedru riekstiem

8 jūnija, 2011 2 komentāru

Ārā tuvojās negaiss. Bija paradzēts pagrillēt gaļiņu uz terases, bet plānu nācās atcelt. Nav forši rīkot BBQ, ja viss satumsis un pie debesīm milzīgi mākoņi. Tad nu man nācās iecerētos ēdienus gatavot iekšā uz savas ‘strīpainās’ pannas. Sanāca ok! Šos ceptos kabaču gabaliņus var droši ēst vienus pašus, gaļa nemaz neprasās :)

Izejvielas (4 pers):

  • 2 tejk. olīveļļas
  • 3 palieli kabači, sagriezti slīpās 1 cm biezās šķēlēs
  • 1 apelsīna miziņa
  • 100 g fetas
  • 3 tējk. ciedru riekstu
  • 2 tējk. sarkano piparu
  • dažas piparmētru lapiņas
Gatavošana:
  1. Kabaču šķēlītes aplej ar eļļu un izmaisa, lai tās visas būtu pārklājušās. Liek cepties uz uzkarsētas redeļpannas (grilla pannas). Cep 2-3 minūtes no katras puses. Nevajadzētu cepšanas laikā šķēlītes pārāk grozīt, jo tad skaistais brūno restīšu nospiedums nebūs tik izteikts. Ja nepieciešams, cep vairākos piegājienos, gatavos kabačus noliekot siltā vietā, lai tie neatdziest.
  2. Kabačus kārto uz šķīvja. Pāri bez apelsīna miziņu, fetu, ciedru riekstus, sarkanos piparus un piparmētru lapiņas. Pārkaisa ar sāli. Pasniedz siltus.

Iedvesma: BBC Good Food 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni Tagged With: Ciedru rieksti, Citroni, Citrusaugļi, Feta, Kabači, Piparmētras, Rieksti, Siers, Veģetāri

« Magoņu kūka ar citronu glazūru
Melleņu jogurta kūka ar mandeļu garoziņu »

Comments

  1. Everita says

    14 jūnija, 2011 at 12:29

    piedod, bet kā ar tiem sarkanajiem pipariem – tie ir graužami kā rieksti jebšu tik smukumam? :) es ar tādiem pipraiem vēl neesmu pazīstama :)))

    Atbildēt
  2. Linda says

    14 jūnija, 2011 at 20:18

    Sarkanie jeb rozā pipari ir tādi mīksti un atšķiras no pārējiem – tāda sajūta, ka palikusi tikai pipara čauliņa :) Ļoti interesanta garša! Es lieku pat uz sviestmaizēm, pa virsu salātiem utt. Briselē viņi atrodami gandrīz visos pārtikas veikalos, pie svaigajiem garšaugiem. Vairāk info – http://www.santamaria.lv/entsyklopeedia/maitseained/article_id-42

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...