Vēl mēnesis un varēs jau doties mežā ogot….. Jau tagad ar nepacietību gaidu jūlija beigas, kad došos uz Latviju! Atvaļinājums trīs nedēļu garumā – lauku mājās līdz ausīm zaļā zālē, aste gredzenā…
Bet runājot par ogām – kamēr vēl gaidām meža veltes, vietējais veikals piedāvāja dārzā audzētās mellenes. Tās bija lielākas ar savvaļas, un tāpēc, iespējams, griežot kūku, konstatēju, ka lielākā daļa no tām bija ‘nogrimusi’….. Tas kūkas garšu nemaitāja, bet vizuāli gan varēja būt smukāk! Lai nu kā – gaidām meža ogas un cepam garšīgas kūkas :P
Izejvielas:
- 1 ola
- 200 g melleņu
- 240 ml bezpiedevu pilnpiena jogurta
- 60 g eļļas
- 100 g brūnā cukura
- 240 g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- šķipsniņa sāls
- mandeļu garoziņai: 50 g smalkā cukura + 50 g mandeļu skaidiņas + pustējk. kanēļa
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.
- Sakuļ olu ar jogurtu. Pievieno eļļu, cukuru un miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri. Pēc katras izejvielas pievienošanas visu kārtīgi sakuļ! Beigās iecilā mellenes. Mīklu lej ietaukotā pannā.
- Pagatavo mandeļu garoziņu, sajaucot cukuru, mandeļu skaidiņas un kanēli. Pārber pāri mīklai.
- Pannu liek krāsnī un cep 20-25 minūtes vai kamēr sērkiciņš no kūkas nāk ārā ‘bez kažociņa’!
- Nedaudz atdzesē pirms izņemšanas no pannas. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā – vēlams, ar glāzi piena ;)
Iedvesma: The Pastry Affair
Laura says
Tekstūra un saldums utt. – viss izdevās lieliski!