Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vasarīgie mandeļu kēksiņi

16 jūlija, 2011 4 komentāru

Ir svētdiena un pāris stundas brīva laika. Un daudz daudz ogu no tirgus atnests. Tiek pieņemts lēmums – taps mandeļu un odziņu kēksi!Kad pirmo reizi cepšanai izmantoju mandeļu miltus (t.i., maltas mandeles), biju pārsteigta, cik interesantu struktūru tie veido. Jā, mandeļu milti nav lēti, bet, kad gribas ko īpašu – noteikti iesaku tos pamēģināt! Veselīgi un cilvēkiem, kam ir lipekļa nepanesamība mandeļu un rīsu milti ir vienīgais veids, kā mieloties ar kūkām un cepumiem. Ogas var izmantot visdažādākās! Es pievienoju kazenes un jāņogas. Vēl viens brīdinājums – ja Tev garšo saldi saldumi, droši mīklai pievieno vēl 50 g cukura!

Izejvielas:

  • 125 g sviests, istabas temperatūrā
  • 2 tējk. citrona miziņas
  • 165 g smalkā cukura vai pūdercukura
  • 4 olas
  • 240 g maltas mandeles
  • 40 kokosrieksta skaidiņu
  • 100 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 150 g ogu (es liku 75 g kazenes un 75 jāņogas)
Gatavošana:
  1. Krāsni uzkarsē uz 180C. Sagatavo keksiņu formas (es izmantoju silikona formiņas, tās ietaukot nav nepieciešams).
  2. Kopā saputo sviestu, citrona miziņu un cukuru – tā, lai veidojas gaiša krēmveidīga masa. Tad pa vienai liek klāt olas, pa vidu kārtīgi visu putojot. Tad pievieno maltās mandeles, kokosriekstu skaidiņas un miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Pašās beigās pieliek ogas (lielākās, kā, piemēram, kazenes pārgriež uz pusēm) un atkal samaisa.
  3. Mīklu lej formiņās un liek krāsnī cepties 25 minūtes vai kamēr gatavas. Tad ņem ārā no krāsns un pagaida 5 minūtes, pirms kēksiņus izņem no formiņām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru vai koksriekstu skaidiņām.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bērniem, Jāņogas, Kazenes, Kokosrieksti, Mandeles, Ogas, Rieksti, Vasara

« Marcipāna un ogu maizītes
Jēra un kartupeļu sacepums »

Comments

  1. Antuanete says

    20 jūlija, 2011 at 14:37

    Pamēģināju izcept šos kēksiņus ar mellenēm – šķiet, ka jāņogas vai citas skābās ogas ir piemērotākas (kaut samazināju cukura daudzumu), jo citādi kopējā garša ir pārāk salda. Arī miltu proporciju nākamreiz mainīšu par labu parastajiem – kaut kā ļoti trekni sanāca, lai arī man principā nav kompleksu par šo tēmu :)
    Bet citādi – paldies par iedvesmu, kā reiz tikko biju Gemosā iepirkusi kilogramu mandeļu miltu :)

    Atbildēt
    • Linda says

      20 jūlija, 2011 at 15:44

      Nu re – man savukārt kēksiņi likās galīgi nesaldi! Tiesa, izmantoju tiešām skābās ogas ;) Par treknumu – mandeles jau veselīgas, labie tauki!, par kalorijām gan nerunāsim – to riekstos, vai ku’ daudz….. Lai veiksmīgi :)

      Atbildēt
  2. Liene says

    3 augusta, 2018 at 19:15

    Nupat kā izmēģināju, brīnišķīga recepte, liels paldies! Un paldies, ka šajā saitā ir atrodamas receptes ar jāņogām- tās tiešām ir ļoti gardas un veselīgas ogas, bet diemžēl internetā un kulinārijas grāmatās labas receptes ar tām var atrast ļoti reti!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      4 augusta, 2018 at 13:20

      Liene, paldies par atzinīgiem vārdiem! Jāņogas mēs tiešām nepietiekami novērtējam!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...