Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jēra un kartupeļu sacepums

July 17, 2011 Leave a Comment

Man šķiet, ka šis jēra un kartupeļu sacepums ir tāda kā gatavošanās musakai :) Vispār jāatzīst, ka esmu īsta maltās jēra gaļas fane un eksperimenti ar to manā virtuvē nekad nebeigsies!

Izejvielas:

  • 700 g kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 200 g šampinjonu vai kādu citu sēņu (lieliski derēs pašu lasītas sēnes!)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • garšaugi – timiāns, salvija
  • 400g maltas jēra gaļas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 0.5 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
  • 600 ml tomātu savā sulā (crushed tomatoes)
  • 300 g rikotas siera
  • 2 olas
  • nedaudz malta muskatrieksta
  • 30 g parmezāna siera
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

  1. Sagatavo kartupeļus – nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek sālsūdenī vārīties. Kad kartupeļi vārošā ūdenī ‘pavadījuši’ 7-8 minūtes, ūdeni nokāš un kartupeļu katlu liek atpakaļ uz plīts – pāris minūtes uz mazas uguns apžāvē. Tad liek malā, lai kartupeļi atdziest. Starp citu, tiem jābūt kaut kur pa vidu starp mīkstiem un citiem – tik cietiem, lai var sagriezt šķēlēs, un tik mīkstiem, lai, nedaudz pacepot, jau būtu ēdami!
  2. Uzkarsētā eļļā sautē sīpolus apm.5 minūtes. Pievieno sēnes, cep vēl pāris minūtes, kamēr sēnes gandrīz gatavas. Tad pievieno ķiplokus, timiānu, salviju un pacep vēl 2 minūtes.
  3. Sīpolu un sēņu masā liek malto jēra gaļu, pievieno garšvielas – kanēli, romiešu ķimenes (cumin)  Uz vidējas uguns vienmērīgi gaļu apcep. Beigās pievieno sāli pēc garšas.
  4. Kartupeļus sagriež gareniskās šķēlītēs un izkārto cepeškrāsnī liekamās pannas apakšā – tā, lai pamatne būtu noklāta. Pa virsu liek gaļas masu, tad atkal kartupeļus.
  5. Visu pārlej ar rikotas siera mērci – to pagatavo, sakuļot kopā rikotu, olas un muskatriekstu. Pārber ar parmezāna sieru.
  6. Liek krāsnī cepties 190C apm. 45 minūtes – kamēr sacepuma virspuse vietām sāk kļūt skaisti gaiši brūna!

Iedvesma: BBC Good Food  

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni Tagged With: Kartupeļi, Ķiploki, Lunchbox, Malta gaļa, Salvija, Sēnes, Sīpols, Timiāns, Vasara

« Vasarīgie mandeļu kēksiņi
Tradicionālais gazpačo »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in