Lai iemīlētu tabouleh (jeb <tabulē>), tas laikam ir vispirms jāpagaršo. ‘Uz papīra’ dīvainais sastāvdaļu saraksts var neuzrunāt pat piedzīvojumu kāru ēdāju…. Bet garša šiem marokāņu tradicionālajiem salātiem ir FAN-TAS-TIS-KA! Un to jums saku kā pētersīļu nemīlētāja :)
Bulgura daudzums ir atkarīgs no tā, kuras valsts recepti izmanto. Šis laikam būs libāņu variants, jo pārsvarā ir zaļā pētersīļu masa (marokāņi vairāk pievieno bulguru). Svaigākus salātus par šiem grūti iedomāties! Šodien pasniedzu tos līdzās ar tomātiem un mocarellu ceptiem baklažāniem.
Izejvielas:
- 40 g bulgurs (vai rupjais kuskuss)
- 3 vidēji tomāti (450 g)
- liels liels saišķis ar pētersīļiem!
- maziņa buntīte ar sīpollokiem
- maza piparmētru buntīte
- 60 ml citronu sulas
- 60 ml olīveļļas
Gatavošana:
- Sagatavo bulguru (vai kuskusu) pēc norādījumiem uz iepakojuma. Atdzesē.
- Tomātus sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar bulguru, ieliek uz brīdi ledusskapī.
- Ļoti sīki sakapā gan pētersīļus, gan piparmētras. Tos sajauc ar tomātu-bulgura maisījumu un mazos gabaliņos sagrieztiem lociņiem.
- Beigās pievieno citronu sulu un olīveļļu. Ar karoti sajauc un pasniedz.
Atbildēt