Vasaras vidus. Pēdējā darba diena pirms atvaļinājuma sākšanās! Šodien kravāju somas un koferus, lai rīt dotos uz Latviju…… TIK LABA SAJŪTA! Kā skolas gados pirms vasaras brīvlaika sākuma. Tik daudz laika priekšā un tik daudz dažādu patīkamu lietu padomā :) Nevaru sagaidīt vien Latvijas gailenes, mellenes un citus dārza & meža labumus….
Pirms lielā pārtraukuma vēlos atvadīties ar vienu īsti vasarīgu recepti. Brīdinu, ka sacepuma droši pietiks kādām 10 porcijām, jo tas ir sātīgs un pietiek ar mazu gabaliņu! Lai garšo un lai jūs arī – līdz ausu galiņiem vasarā iekšā!!!
Izejvielas:
- 200 g auzu pārslu
- 60 grami valriekstu (vai kādu citu riekstu)
- 60 g cukurs
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1.5 tējk. kanēlis
- 0.5 tējk. sāls
- 475 ml piens
- 1 ola
- 3 tējk. sviesta
- 1 tējk. vaniļas cukura (vai esences)
- 2 gatavi banāni
- 185 g mellenes
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 190°C. Ar sviestu iesmērē cepamo pannu (es ņēmu 23 cm x 23 cm).
- Traukā sajauc auzu pārslas, pusi no riekstiem, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
- Otrā traukā kopā sakuļ pienu, olas un vaniļas cukuru (esenci).
- Cepamās pannas apakšā izklāj šķēlītēs sagrieztu panānu. Pa virsu banāniem ber 2/3 no mellenēm. Ogām pa virsu – auzu pārslu masu, auzu pārslām pa virsu – piena masu. Pannu beigās nedaudz sakrata, lai tās saturs izlīdzinātos vienādā līmenī un lai šķidrums noklātu auzas! Noslēgumā pa virsu atkal liek atlikušās ogas un riekstus (bildē redzamajā variantā ir mandeļu skaidiņas, jo valrieksti bija beigušies ;)).
- Cep krāsnī 35-45 minītes, līdz virspuse ir skaisti brūna! Pēc izņemšanas no krāsns nedaudz atdzesē. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru!
Iedvesma: Epicurious
Laura says
Ar saldejumu bija labi, bet vispar loti pec biezputras garsoja :)
Linda says
Jā, konsistence šim saldajam nav no ‘vieglajām’! ;)