Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar rikotu un spinātiem pildīti cannelloni

22 augusta, 2011 8 komentāru

Atvaļinājums beidzies. Tas bija dievīgi! – 3 nedēļas visādu darbu & nedarbu, satikšanos & darbošanos…. Grūti atgriezties ikdienas rutīnā, jo arī tik īsā laikā var aizmirst pavisam parasto lietu kārtību. Bet tieši jau tāda ir brīvdienu sūtība – izlikt mūs ārpus ikdienas un ļaut dzīvot tā, kā pašiem gribas, bez 9.00-17.-00 rāmja!

Jāatzīstas, ka Latvijā man sanāca gardēžu brīvdienas :) Tā kā mājās pārējos 11 mēnešus gatavoju ēst gandrīz katru dienu, tad atvaļinājumā gribējās, lai citi gatavo man! Par saviem kulinārajiem piedzīvojumiem būs atsevišķs bloga ieraksts ar skaistām ēdienbildēm – Latvijā ir tik daudz restorānu & co pērļu. Par to vēlāk :)

Pirms atvaļinājuma man bija uznācis ēst gatavošanas bums. Publicēšu receptes, kas ir atrodamas vasaras krājumā. Pirmā – itāļu virtuves klasika. Gatavoju pirmo reizi. Sanāca dievīgi. Īpaši – tomātu mērce ar saldo krējumu. Biju skeptiska par to, kā spināti ‘sakulsies’ kopā ar rikotu – bet – nekādu problēmu! Un cannelloni pildīšana ir forša nodarbe, ko uzticēt bērniem, jo tas nemaz nav tik sarežģīti kā izskatās.

Sastāvdaļas (6 pers):

  •  400 g svaigu spinātu
  • 500 g rikotas
  • 2 olas
  • nedaudz – piparmētru lapiņas, timiāns, rozmarīns
  • 120 g rīvēts parmezāns
  • 250 g cannelloni

Tomātu mērcei:

(ja gribas vairāk mērces, var ņemt nevis divas, bet trīs konservēto tomātu bundžas un attiecīgi palielināt arī pārējo sastāvdaļu daudzumu)

  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 1 vidējs sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 800 g konservētu tomātu
  • 125 ml saldā krējuma
  • 1 tējk. smalkā cukura
Gatavošana:
  1. Pagatavo tomātu mērci: pannā uzkarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu. Pievieno sīki sakapātu ķiploku, vēl nedaudz apcep. Tad pievieno konservētos tomātus un sagaida pirmo burbuli (kad mērce uzvārījusies). Liek virsū vāku un uz mazas uguns 20 minūtes visu sautē, pa laikam apmaisot. Tad noņem no uguns, nedauz padzesē. Beigās iemaisa saldo krējumu un cukuru.
  2. Kamēr tomātu mērce sautējas, sagatavo spinātu-rikotas masu pildīšanai. Spinātu lapas sagriež mazākos gabaliņos, tad salātu traukā tos sajauc ar rikotu, olām, garšaugiem  un 40 g parmezāna. (Ja izmanto saldētus spinātus, tos pirms sajaukšanas ar pārējām izejvielām atkausē.) Ar sagatavoto masu piepilda cannelloni.
  3. 1/3 no tomātu mērces ielej cepampannas (25×35 cm) dibenā. Pa virsu ar nelielām starpiņām (skat. attēlu) liek pipildītos cannelloni. Pa virsu pārlej atlikušo 2/3 mērci.
  4. Pārklāj ar folliju un liek uz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Tad folliju noņem, pārber atlikušo parmezānu un turpina cept 20 minūtes,  līdz pārbērtais siers izkusis un sāk kļūt nedaudz brūns.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Itālijas virtuve, Parmezāns, Rikota, Siers, Spināti, Tomāti

« Auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem
Melleņu jogurta un persiku mafini »

Comments

  1. Kristiāna Kovale says

    22 augusta, 2011 at 16:18

    Jau atkal gribas ēst :)) izskatās garšīgi!

    Atbildēt
  2. Kristīne says

    8 aprīļa, 2014 at 17:12

    Paldies par recepti, bet galīgi nesakrita sastāvdaļu daudzumi. Vai tiešām 600 g spinātu? Man lai piepildītu (pamatīgi) 250 g kaneloni pilnīgi pietika ar 300 g spinātiem un 300 g rikotu. Ja būtu ņēmusi pēc receptes, tad puse paliktu pāri.

    Atbildēt
    • Linda says

      8 aprīļa, 2014 at 17:16

      Kristīne, paldies par atsauksmi! Patiesībā, kad pēdējo reizi gatavoju, izmantoju arī tikai 400 g spinātu. Rikotas daudzums gan pēc receptes. Domāju, ka recepte ņemot vērā mūsu abu pieredzes, ir jāatjauno! Prieks, ka Tu izmantoju vēsu prātu un ka kaneloni izdevās :) Īsta pavāra intuīcija!

      Atbildēt
      • Kristīne says

        8 aprīļa, 2014 at 21:55

        Kad rakstīju kimentāru, kaneloni cepās krāsnī. Tagad esmu sajūsmā par recepti-ārkārtīgi garšīgi. Visi ēda slavēdami. Pat vidējsis bērns, kurš neēd tomātus, spinātus “arī vispār nē”, nespēja noturēfies pretim kārdinošai smaržai un bija dpiests atzīt, ks “vispār garšīgi mazliet ir” :) Paldies, Linda, par recepti. Es izmantoju 2 plastikāta kastes 125 g katrā ar spinātu lapiņām un bija atliektiem galiem. Rikotu rīvēju, jo nebija ideju kā citādāk sasmalcināt. Bet tās jau tiksi nianses. Katrai saimniecei savas :)

        Atbildēt
        • Linda says

          8 aprīļa, 2014 at 22:14

          Man liels prieks par tādu scenāriju ;) Rikota, ko parasti izmantoju, ir mīksta mīksta kā pufīgs biezpiens…. Rīvēt gribēdama nevarētu, jo vienkārši sanāk samaisīt ar olu bez piepūles. Varbūt tāpēc mums atšķīrās izmantojamie daudzumi? Lai nu kā, forši, ka atradi savas īstās proporcijas izejvielām!

          Atbildēt
  3. inga says

    21 novembra, 2015 at 15:06

    Paldies par recepti. Mūsu kaneloni patreiz krāsnī. Tomēr proporcijas man nekādīgi neatbilda. Pirmkārt, nesaprotu, kā gan jums izdevās visus tos salikt vienā pannā. Man sanāca divas pannas (izmērs tāds pats) un tādejādi mērces bija krietni par maz. Pildījums , turpretim, palika pāri…

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      21 novembra, 2015 at 16:38

      Vēl vakar taisīju pēc šiem daudzumiem un sanāca precīzi viena panna :) Grūti saprast, kur nesakritība….

      Atbildēt
  4. inga says

    21 novembra, 2015 at 22:13

    Var jau būt ka paši kaneloni mēdz būt dažāda izmēra…manā 250gr kastē bija 24gb.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...