Ledusskapī aizķēries melleņu jogurts, kam pietuvojušās derīguma termiņa beigas. Un dikti nogatavojušies persiki. Tā kā ne par vienu no šiem produktiem ģimene akūtu interesi neizrādīja, nolēmu tos utilizēt veidā, kas būtu kārdinošāks par to pirmreizējo agregātstāvokli! Rezultāts un process skatāmi zemāk :) Protams, jogurtu var ņemt ar jebkādu garšu – bet vēlams pilnpiena!
Izejvielas:
- 310 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- sāls
- 70 g cukurs
- 1 ola
- 45 ml/g augu eļļa
- 360 g melleņu jogurts
- 3 gatavi persiki
Gatavošana:
- Sajauc kopā izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli. Otrā traukā saputo kopā cukuru, olu un eļļu. Šķidrajā masā iemaisa miltu masu, pievieno beigās jogurtu. Beigās visu kārtīgi samaisa, lai nepaliek kunkuļi – es izmantoju mikseri lēnajā putošanas režīmā, jo mīkla sanāk tāda pabieza.
- Nomizo persikus (ja tie ir gatavi, miza nāk nost ļoti viegli!), sagriež gabaliņos un pievieno mīklai, izmaisa.
- Mīklu liek mafinu formiņās un cep uzkarsētā cepeškrāsnī uz 195°C 20-25 minūtes, kamēr mafini ir zeltaini brūni un to vidus – izcepies.
Atbildēt