Rudens klāt. Lai arī šodien aiz loga +23C un saulīte lutina, dārzos krīt āboli, parkos – kastaņi, un koku lapas nemanāmi sāk dzeltēt…. Ja runā par rudeni virtuvē, tad nedrīkst nepieminēt ķirbjus, vai ne? Šorīt svētdienas brokastīs lutināju savējos ar pildītām pankūkām – iekšā liekot riekstu ķirbi, saceptu ar sīpolu un bekonu. Ēst var kopā ar skābo krējumu, bet es izvēlējos pagatavot ‘salsa verde’ – sablendēju kopā pētersīļus, piparmētras, maltu parmezānu un olīveļļu: vitamīnu un garšas bumba!
Piebilde par produktu daudzumiem – gatavojiet uz izjūtu: tā gatavotas pankūkas sanāk visgaršīgākās :)
Izejvielas:
Pildījumam:
- augu eļļa cepšanai
- sīpols
- žāvēts bekons
- riekstu ķirbis
- salvija
- svaigi malti pipari
Plus:
- plāno pankūku mīkla
- sviests cepšanai un pannas ietaukošanai
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Uzkarsētā eļļā apcep gabalos sagrieztu sīpolu, pēc 3 minūšu cepšanas pievieno bekonu. Beigās pievieno arī nomizotu un gabaliņos sagrieztu riekstu ķirbīti. Pārkaisa ar salvijas lapiņām. Pacep visu kopā 1-2 minūtes, pārber ar svaigi maltiem pipariem. Tad visu šo masu liek cepešpannā un cep 50 minūtes vai kamēr ķirbis mīksts.
- Pagatavo plāno pankūku mīklu (tā kā gatavoju sālās pankūkas, cukuru mīklai lieku tikai šķipsniņu). Mīklu lej uz pannas un cep izkausētā sviestā tikai no vienas puses. Ar sviestu izsmērē otru cepampannu.
- Pilda pankūkas – noņem no pannas, liek ar apcepto pusi uz augšu, vidū ‘desiņā’ ieliek dažas karotes ķirbju-bekona masas. Maliņas aizloka ciet. Liek cepampannā. Kad panna pilna ar pildītajām pankūkām, to liek cepeškrāsnī un 190C cep, kamēr pankūkas no augšas sāk kļūt zeltainas!
- Pasniedz ar skābo krējumu vai ‘salsa verde’.
Iedvesma: Epicurious
Atbildēt