Dievinu hurmas. Svaigas un gatavas. Tās ir kā vēlā rudens simbols, kas kopā ar mandarīniem parāda, ka arī šis relatīvi kulināri garlaicīgais gada laiks var būt krāsains un pilns ar garšu!
Šoreiz mēģināju kaut ko pagatavot no hurmām. Recepti atradu nejauši un patiesībā čatniju pēc vārīšanas uzreiz izmantoju kā mērci ceptai cūkas filejai, kas marinēta ķīniešu 5-garšvielu pulverī. Derēs labi kopā arī ar putnu gaļu.
Izejvielas:
- 3 gatavas stingrās hurmas
- 2 ēdamk. aprikožu vai apelsīnu ievārījuma
- sula no 1/2 apelsīna
- 30 g žāvētu dzērveņu
- 3 tējk. medus
- citrona miziņa
- 1/2 tējk. kanēlis
Gatavošana:
- Hurmas sagriež mazos kubiņos.
- Visas sastāvdaļas liek uz pannas un uz vidējas uguns sautē 3-4 minūtes, tad uguni samazina uz lēnu un saulē vēl 10 minūtes. Gatavs!
Iedvesma: Spice Islands
Atbildēt