Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes brauniji ar lazdu riekstiem

12 novembra, 2011 20 komentārs

Ja pastāv kāds absolūtais kārums visiem šokolādes mīļotājiem, tad tie ir šokolādes brauniji. Šo recepti atradu Marabout franču kulinārijas grāmatā, un tā uzreiz iekrita man acīs :) Lazdu rieksti ir kā punkts uz ‘i’, kas šos braunijus padara vienkārši de-beš-ķī-gus! 

Sastāvdaļas:

  • 300 g tumšās šokolādes (es izmantoju Chocolate Noir no Cote D’Or), salauzta gabaliņos
  • 150 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 330 g cukura (vislabāk – brūnais nerafinētais cukurs) vai uz pusi mazāk, ja negribas pārāk saldus
  • 4 olas, viegli sakultas
  • 150 g kviešu miltu
  • 120 g creme fraiche (derēs arī trekns skābais krējums)
  • 75 g lazdu riekstu, apgrauzdētu un sagrieztu mazākos gabaliņos (bet ne pārāk smalki)
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē vai ar cepamo papīru izklāj kvadrātformas pannu.
  2. Uz zemas uguns izkausē šokolādi kopā ar sviestu, nepārtraukti maisot.
  3. Pēc tam bļodā sajauc šokolādes masu ar cukuru un sakultajām olām. Beigās pievieno miltus, riekstus un creme fraiche. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Lej sagatavotajā formā.
  4. Cep 30 minūtes un pēc izņemšanas no krāsns atstāj atdzist. Tad sagriež kvadrātiņos.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brauniji, Lazdu rieksti, Rieksti, Šokolāde

« Hurmu čatnijs ar medu
Vistas koftas tomātu mērcē »

Comments

  1. danaskleita says

    17 novembra, 2011 at 10:00

    Džīzus, šie ir tik gardi brauniji! Es drusku vēl piešāvu konfektes gotiņa klāt. Mājinieki spiedza aiz sajūsmas !

    Atbildēt
    • Linda says

      17 novembra, 2011 at 23:27

      Prieks par braunijiem & vēl lielāks prieks par Taviem mājiniekiem! Šitā recepte ir zelta vērtē, vai ne? Paldies franču kulināriem :)

      Atbildēt
  2. Laura Zake (@aikita) says

    26 novembra, 2011 at 20:54

    Paldies, sanāca gardi, tikai nākamreiz likšu vairāk riekstu un stipri mazāk cukura, lai pielāgotu savai un drauga gaumei. :)

    Atbildēt
    • Linda says

      28 novembra, 2011 at 12:18

      Jā, dažreiz receptes ir jāpielāgo savai gaumei :) Un forši, ja pielāgošana iet veselīguma virzienā! Es arī gribēju sākumā riekstus likt vairāk – bet nepieliku, un labi, ka tā – neprasījās vairāk :)

      Atbildēt
  3. Sandra says

    8 oktobra, 2012 at 13:01

    Esmu izmēģinājusi jau vairākas receptes. Bet šī ir labākā!
    Cepu pusporciju. Bija tikai viena tāfelīte šokolādes (100 g), tāpēc garšas paspilgtināšanai pievienoju vienu ēdamkaroti kakao pulvera. Un lazdu riekstus aizstāju ar mandelēm. Un kā reiz bija burciņā palicis īsts lauku krējums.
    Pat mana meita, kas atturas no saldumiem, ar šo kūku “iekrita”…

    Atbildēt
    • Linda says

      8 oktobra, 2012 at 14:56

      Sandra, forši, ka atradusies ‘īstā’ recepte! Tā sajūta, kad izdodas atrast savai gaumei piemērotu garšu līdzsvaru saldajā, ir ļoti laba…. Lai gardi arī turpmāk!

      Atbildēt
  4. Santa says

    14 janvāra, 2013 at 17:48

    Linda ——paldies par šo Supergardo recepti :)
    cepu, visu ņemot precīzi uz pusi, tālab krāsnī braunijs pavadīja mazliet īsāku laiku. iznāca debešķīgi, mmmmm, lielisks vakars :)

    Atbildēt
    • Linda says

      15 janvāra, 2013 at 00:20

      Man prieks!! Šokolāde patiešām var palīdzēt vakaru padarīt lielisku ;)

      Atbildēt
  5. Everita says

    17 marta, 2013 at 14:49

    patreiz cepās, bet aizmirsu pielikt krējumu :(

    Atbildēt
    • Linda says

      17 marta, 2013 at 17:06

      Sanāca ēdami? :)

      Atbildēt
  6. Everita says

    17 marta, 2013 at 22:46

    jā, gana ēdami :) ar krējumu droši vien būtu slapjāki, tagad sausi, bišku drūpoši :)

    Atbildēt
  7. Elīna says

    17 aprīļa, 2013 at 15:20

    Apmēram kāda izmēra panna tika izmantota?

    Atbildēt
    • Linda says

      18 aprīļa, 2013 at 11:02

      22×20 cm cepampanna.

      Atbildēt
  8. Laura says

    30 decembra, 2013 at 22:22

    Paldies, Linda! Burvīga recepte! Un tik vienkārša, ka pusi paveica mana četrgadīgā meitiņa (ja ne lielāko daļu :D). Vedām kā Ziemassvētku dāvanu mīļiem draugiem. Arī viņiem garšoja.

    Atbildēt
    • Linda says

      30 decembra, 2013 at 23:48

      Cik jauki! Šokolādes cienasts = visgardākais cienasts, it īpaši bērniem :)

      Atbildēt
  9. Linda says

    9 decembra, 2014 at 14:26

    Liels paldies par recepti! Vakardien izmēģināju un sanāca patiešām garšīgi. Prieks gan man, gan tiem, kurus pacienāju.
    Šis blogs ir īsts atklājums, ļoti patīk vizuālais noformējums.
    Paldies un gaidīšu jaunas receptes :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      9 decembra, 2014 at 19:40

      Sveika, Linda! Paldies par atsauksmi un jaukiem vārdiem. Jaunas receptes noteikti sekos, arī no šokolādes… Veiksmes virtuves piedzīvojumos!

      Atbildēt
  10. Nam says

    1 februāra, 2016 at 14:45

    Braunijus vienmēr cepu pēc Tavas receptes, vienmēr iznākuši lieliski, lai arī es to pielāgoju sev (mājās riekstus neviens nemīl) un cukuru lieku apmēram 200g . Šodien pirmo reizi mēģināju ar ķiršiem (atkausētiem saldētajiem). Tu zini, super (saldummīlis neesmu)!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      1 februāra, 2016 at 20:10

      Ķirši ļoti labi piestāv šokolādei, un, izrādās, arī šiem braunijiem! Paldies, ka uzrakstīji :)

      Atbildēt
  11. Aiva says

    2 augusta, 2016 at 16:35

    Brīnumgardi sanāca! Tik ŝokolādīgi..

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...