Ja pastāv kāds absolūtais kārums visiem šokolādes mīļotājiem, tad tie ir šokolādes brauniji. Šo recepti atradu Marabout franču kulinārijas grāmatā, un tā uzreiz iekrita man acīs :) Lazdu rieksti ir kā punkts uz ‘i’, kas šos braunijus padara vienkārši de-beš-ķī-gus!
Sastāvdaļas:
- 300 g tumšās šokolādes (es izmantoju Chocolate Noir no Cote D’Or), salauzta gabaliņos
- 150 g sviesta, istabas temperatūrā
- 330 g cukura (vislabāk – brūnais nerafinētais cukurs) vai uz pusi mazāk, ja negribas pārāk saldus
- 4 olas, viegli sakultas
- 150 g kviešu miltu
- 120 g creme fraiche (derēs arī trekns skābais krējums)
- 75 g lazdu riekstu, apgrauzdētu un sagrieztu mazākos gabaliņos (bet ne pārāk smalki)
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē vai ar cepamo papīru izklāj kvadrātformas pannu.
- Uz zemas uguns izkausē šokolādi kopā ar sviestu, nepārtraukti maisot.
- Pēc tam bļodā sajauc šokolādes masu ar cukuru un sakultajām olām. Beigās pievieno miltus, riekstus un creme fraiche. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Lej sagatavotajā formā.
- Cep 30 minūtes un pēc izņemšanas no krāsns atstāj atdzist. Tad sagriež kvadrātiņos.
Džīzus, šie ir tik gardi brauniji! Es drusku vēl piešāvu konfektes gotiņa klāt. Mājinieki spiedza aiz sajūsmas !
Prieks par braunijiem & vēl lielāks prieks par Taviem mājiniekiem! Šitā recepte ir zelta vērtē, vai ne? Paldies franču kulināriem :)
Paldies, sanāca gardi, tikai nākamreiz likšu vairāk riekstu un stipri mazāk cukura, lai pielāgotu savai un drauga gaumei. :)
Jā, dažreiz receptes ir jāpielāgo savai gaumei :) Un forši, ja pielāgošana iet veselīguma virzienā! Es arī gribēju sākumā riekstus likt vairāk – bet nepieliku, un labi, ka tā – neprasījās vairāk :)
Esmu izmēģinājusi jau vairākas receptes. Bet šī ir labākā!
Cepu pusporciju. Bija tikai viena tāfelīte šokolādes (100 g), tāpēc garšas paspilgtināšanai pievienoju vienu ēdamkaroti kakao pulvera. Un lazdu riekstus aizstāju ar mandelēm. Un kā reiz bija burciņā palicis īsts lauku krējums.
Pat mana meita, kas atturas no saldumiem, ar šo kūku “iekrita”…
Sandra, forši, ka atradusies ‘īstā’ recepte! Tā sajūta, kad izdodas atrast savai gaumei piemērotu garšu līdzsvaru saldajā, ir ļoti laba…. Lai gardi arī turpmāk!
Linda ——paldies par šo Supergardo recepti :)
cepu, visu ņemot precīzi uz pusi, tālab krāsnī braunijs pavadīja mazliet īsāku laiku. iznāca debešķīgi, mmmmm, lielisks vakars :)
Man prieks!! Šokolāde patiešām var palīdzēt vakaru padarīt lielisku ;)
patreiz cepās, bet aizmirsu pielikt krējumu :(
Sanāca ēdami? :)
jā, gana ēdami :) ar krējumu droši vien būtu slapjāki, tagad sausi, bišku drūpoši :)
Apmēram kāda izmēra panna tika izmantota?
22×20 cm cepampanna.
Paldies, Linda! Burvīga recepte! Un tik vienkārša, ka pusi paveica mana četrgadīgā meitiņa (ja ne lielāko daļu :D). Vedām kā Ziemassvētku dāvanu mīļiem draugiem. Arī viņiem garšoja.
Cik jauki! Šokolādes cienasts = visgardākais cienasts, it īpaši bērniem :)
Liels paldies par recepti! Vakardien izmēģināju un sanāca patiešām garšīgi. Prieks gan man, gan tiem, kurus pacienāju.
Šis blogs ir īsts atklājums, ļoti patīk vizuālais noformējums.
Paldies un gaidīšu jaunas receptes :)
Sveika, Linda! Paldies par atsauksmi un jaukiem vārdiem. Jaunas receptes noteikti sekos, arī no šokolādes… Veiksmes virtuves piedzīvojumos!
Braunijus vienmēr cepu pēc Tavas receptes, vienmēr iznākuši lieliski, lai arī es to pielāgoju sev (mājās riekstus neviens nemīl) un cukuru lieku apmēram 200g . Šodien pirmo reizi mēģināju ar ķiršiem (atkausētiem saldētajiem). Tu zini, super (saldummīlis neesmu)!
Ķirši ļoti labi piestāv šokolādei, un, izrādās, arī šiem braunijiem! Paldies, ka uzrakstīji :)
Brīnumgardi sanāca! Tik ŝokolādīgi..