Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas koftas tomātu mērcē

November 24, 2011 Leave a Comment


Mana pēdējā laika vājība – Indijas virtuve. Pagājušo nedēļ pusdienu Rīgas veģetārajā resetorānā ‘Kamadena‘ un nogaršoju panīra koftas tomātu mērcē. Bija ļoti gardi! Tā kā visu šo nedēļu vakaros ģimenei gatavoju tikai salātus, tad šovakar bija īstais laiks pievērsties gaļai :)

Tapa vistas maltās gaļas koftas tomātu un kokospiena mērcē. Vīrs teica, ka viens no visgaršīgākajiem ēdieniem, ko jelkad būtu pagatavojusi! Un es zinu, kur ir šī ēdiena noslēpums – pašgatavota karija korma pasta. Iedvesmojos no bloga ‘Pusdienas’ autores Lauras (blogs vairs nepastāv, tagad Laura ir saimiece blogam “Viens plus viens”), kura pastu gatavoja pēc Jamie Oliver metodes. Smaržu un garšu vārdos pat nevar aprakstīt – tik bagāta tā ir!

Melošu, ja teikšu, ka šo ēdienu pagatavot ir viegli un ātri – bet pilnīgi noteikti rezultāts pūliņus atsver.

Izejvielas:

  • 800 g maltas vistas gaļas
  • 1 paliels sīpols, sarīvēts vai samalts ar blenderi
  • 1 liela vai 2 mazas olas
  • 50 g rīvmaizes
  • 1 tējk. garam masala
  • 2 tējk. svaigas rīvētas ingvera saknes
  • eļļa cepšanai
  • 3 ēdamk. kormas karija pastas
  • 800 g koservētu tomātu
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 2 tējk. brūnā cukura
  • pasniegšanai – naan maizīte / rīsi

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200°C. Uz cepeškrāsns cepampanna uzklāj cepamo papīru.
  2. Bļodā liek malto vistas gaļu, olu (olas), rīvmaizi, garam masalu, ingveru kopā ar pustējkaroti sāls. Masu samīca ar rokām, kamēr viss kārtīgi sajaucies. Ar mitrām rokām veido apaļas valrieksta lieluma bumbiņas. Tās liek uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī (vienā kārtā). Cep 15-20 minūtes, kamēr koftas kļūst zeltaini brūnas.
  3. Katlā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns uzkarsē pāris tējkarotes eļļas cepšanai. Pievieno korma karija pastu un visu maisa 1 minūti, kamēr sāk izdalīties aromāts. Pievieno tomātus un visu maisot vāra 2 minūtes. Tad liek klāt kokosriekstu pienu un cukuru. Sagaida pirmo burbuli, tad uguni nogriež uz zemu un pavāra 5 minūtes. Beigās liek klāt no cepeškrāsns izņemtās koftas, samaisa, lai tās būtu noklātas ar mērci. Uz lēnas uguns vāra 20 minūtes, lai mērce nedaudz iebiezētu.
  4. Koftas pasniedz ar naan maizīti un vārītiem rīsiem.

Iedvesma: Taste.Com.Au

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Garam masala, Indijas virtuve, Ķiploks, Kokosrieksti, Koriandrs, Malta gaļa, Mandeles, Pikanti

« Šokolādes brauniji ar lazdu riekstiem
Klasiskās rauga pankūkas »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in