Jūras veltes mājās gatavoju reti, jo mūsmājās nav sveša alerģija pret jebko, ko daba ielikusi dzīvot zem čauliņas. Tāpēc gliemežus, garneles un citus jūras mošķus baudu, ēdot ārpus mājas. Šoreiz gan saņēmos sevi palutināt arī mājās. Principā – 10 minūtēs pagatavojama delikatese!
Izejvielas:
- 50 g sviesta
- 1 galviņa ķiploka
- 400 g nevārītu (pelēku) tīģergarneļu ar čauliņām (ja izmanto saldētas, tās pirms tam ledusskapī vai istabas temperatūrā atkausē; ja vēlas procesu paātrināt – ar visu paciņu garneles ieliek aukstā ūdenī, bet nekādā gadījām karstā!)
- sīpollociņi pārbēršanai
Gatavošana:
- Ņem vienu ķiploka galviņu, sadala pa daiviņām, nomizo un sakapā sīkos gabaliņos.
- Uz vidējas uguns, uzkarsētā pannā liek sviestu un pagaida, kamēr tas izkūst. Tad sviestā 2 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep ķiploka gabaliņus. Garneles nosusina sausas papīra dvielī, bet nemizo. Liek uz pannas garneles un uz vidējas uguns cep, pa laikam tās apgrozot (es šim nolūkam izmantoju virtuves ‘standziņas’). Apmēram pēc 2-3 minūtēm garneles būs kļuvušas vienmērīgi oranžas, tātad – gatavas.
- Pirms pasniegšanas pārber ar smalki sagrieztiem sīpollokiem. Ēd kopā ar svaigu baltmaizi!
Atbildēt