Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sviestā un ķiplokos ceptas tīgergarneles

29 novembra, 2011 Leave a Comment

Jūras veltes mājās gatavoju reti, jo mūsmājās nav sveša alerģija pret jebko, ko daba ielikusi dzīvot zem čauliņas. Tāpēc gliemežus, garneles un citus jūras mošķus baudu, ēdot ārpus mājas. Šoreiz gan saņēmos sevi palutināt arī mājās. Principā – 10 minūtēs pagatavojama delikatese! 

Izejvielas:

  • 50 g sviesta
  • 1 galviņa ķiploka
  • 400 g nevārītu (pelēku) tīģergarneļu ar čauliņām (ja izmanto saldētas, tās pirms tam ledusskapī vai istabas temperatūrā atkausē; ja vēlas procesu paātrināt – ar visu paciņu garneles ieliek aukstā ūdenī, bet nekādā gadījām karstā!)
  • sīpollociņi pārbēršanai

Gatavošana:

  1. Ņem vienu ķiploka galviņu, sadala pa daiviņām, nomizo un sakapā sīkos gabaliņos.
  2. Uz vidējas uguns, uzkarsētā pannā liek sviestu un pagaida, kamēr tas izkūst. Tad sviestā 2 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep ķiploka gabaliņus. Garneles nosusina sausas papīra dvielī, bet nemizo. Liek uz pannas garneles un uz vidējas uguns cep, pa laikam tās apgrozot (es šim nolūkam izmantoju virtuves ‘standziņas’). Apmēram pēc 2-3 minūtēm garneles būs kļuvušas vienmērīgi oranžas, tātad – gatavas.
  3. Pirms pasniegšanas pārber ar smalki sagrieztiem sīpollokiem. Ēd kopā ar svaigu baltmaizi!

Filed Under: Uzkodas, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Garneles, Ķiploks, Sīpolloki

« Klasiskās rauga pankūkas
Ziemassvētku mandeļu, bumbieru un kardamona kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...