Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Dzērveņu debesmanna

20 janvāra, 2012 2 komentāru

Debesmanna jeb uzputenis noteikti ir mans bērnības ēdiens – tāpat kā peldošās salas un buberts. Cik zinu, nekur citur Rietumeiropā debesmannu negatavo. Tāpēc šis ēdiens ir vēl jo īpašāks! 

Izejvielas:

  • 500 g dzērveņu (man bija saldētas un atlaidinātas)
  • 1 l ūdens
  • 1 glāze cukura (vai vairāk pēc garšas)
  • 1 glāze mannas

Gatavošana:

  1. Dzērvenes sastampā un izberž caur sietu. To, kas palicis sietā, liek 1 l vāroša ūdens un pavāra 5 minūtes. Tad ūdeni kopā ar dzērveņu miziņām izlej caur sietu. Iegūto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru un sagaida pirmo burbuli. Nepārtraukti maisot, lēnām berot, pievieno mannu. Katru reizi mannas daudzums nedaudz jāpieskaņo, jo manna mēdz būt dažāda. Visu kopā, nepārtraukti maisot, vāra 5 min. uz lēnas liesmas.
  2. Katlu noceļ no uguns un nedaudz ļauj debesmannai atdzist. Tad to ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaišāka un pufīgāka.
  3. Ēd vēl siltu vai arī liek vēsumā atdzist. Pasniedz ar pienu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Dzērvenes, Latvijas virtuve, Manna, Ogas

« Risoto ar austersēnēm, trifeļu eļļu un spinātiem
Baltvīnā sautēti vistas stilbiņi »

Comments

  1. skaistumadienasgramata says

    10 februāra, 2012 at 21:09

    gribu, gribu -viens no maniem mīļākajiem desertiem. Nekad neapnīk :)

    Atbildēt
    • Linda says

      10 februāra, 2012 at 23:33

      Debesmanna = klasika, vai ne? Laikam tāpēc arī neapnīk, ka tik daudz atmiņu un variāciju, no kā pagatavot!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...