Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltvīnā sautēti vistas stilbiņi

January 24, 2012 Leave a Comment

Ziema ir ideāls laiks sautējumu gatavošanai. Un vīns ir ideāla piedeva gaļai. Kas sanāk kopā? – baltvīnā sautēta vistas gaļiņa ar kraukšķīgu ādu un virtuve smaržo pēc timiāna. Recepti atradu vienā no saviem mīļākajiem blogiem TasteFood, un tā uzreiz mani uzrunāja. Rezultāts? – vienkāršas, īstas garšas un perfekti mīksta vistas gaļa. Mērce nav jāgatavo, jo tā izveidojas un vīna un buljona. Vai neizklausās labi? :)

Izejvielas:

  • 4 vistas stilbi (kāja un šķiņķis kopā)
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • 3 puravu kāti, sagriezti ripiņās (tikai baltā daļa)
  • 3 palieli burkāni, sagriezti paplānās šķēlītēs
  • garšvielas pēc izvēles – var likt lauru lapas, melnos smaržīgos piparus; es liku arī veikalā ‘Avokado’ pirktu ķiploku-paprikas garšvielu maisījumu
  • daži zariņi svaiga timiāna vai pāris tējk.žāvēta timiāna
  • 250 ml sausa baltvīna
  • 120 ml vistas buljona

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 175C.
  2. Pārkaisa vistas stilbus ar sāli un pipariem. Karstumizturīgā pannā (tādā, kuru var likt cepeškrāsnī) uzkarsē eļļu un tajā uz vidēlas uguns apcep stilbiņus – 5 minūtes no katras puses (sāk ar to pusi, kur ir vairāk ādas). Vistas āda būs kļuvusi gaiši brūna. Noņem no pannas, bet pannu neizmazgā.
  3. Pannā apcep puravu un burkānu, pievieno svaigo timiānu, garšvielas un visu kopā pasautē kādas 5 minūtes uz mazas liesmas. Beigās pievieno baltvīnu un sagaida, kamēr tas uzkarst. Tad ņem malā noliktos vistas stilbiņus un ‘uzsēdina’ virsū dārzeņiem ar ādas pusi uz augšu. Pievieno tik daudz buljona, lai gaļa būtu noklāta, bet āda tomēr paliktu virs šķidruma. Atkal uzkarsē. Uzliek vāku un uz zemas liemas sautē 10 minūtes.
  4. No pannas noņem vāku un liek iekšā uzkarsētajā cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes, kamēr gaļa ir izcepusies un vistas ādiņa skaisti brūna.

Iedvesma: TasteFood

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Baltais vīns, Bez laktozes, Burkāni, Puravs, Timiāns, Ziema

« Dzērveņu debesmanna
Biskvītkūka ar riekstu cepurīti »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in