Ziema ir ideāls laiks sautējumu gatavošanai. Un vīns ir ideāla piedeva gaļai. Kas sanāk kopā? – baltvīnā sautēta vistas gaļiņa ar kraukšķīgu ādu un virtuve smaržo pēc timiāna. Recepti atradu vienā no saviem mīļākajiem blogiem TasteFood, un tā uzreiz mani uzrunāja. Rezultāts? – vienkāršas, īstas garšas un perfekti mīksta vistas gaļa. Mērce nav jāgatavo, jo tā izveidojas un vīna un buljona. Vai neizklausās labi? :)
Izejvielas:
- 4 vistas stilbi (kāja un šķiņķis kopā)
- sāls un svaigi malti melnie pipari
- eļļa cepšanai
- 3 puravu kāti, sagriezti ripiņās (tikai baltā daļa)
- 3 palieli burkāni, sagriezti paplānās šķēlītēs
- garšvielas pēc izvēles – var likt lauru lapas, melnos smaržīgos piparus; es liku arī veikalā ‘Avokado’ pirktu ķiploku-paprikas garšvielu maisījumu
- daži zariņi svaiga timiāna vai pāris tējk.žāvēta timiāna
- 250 ml sausa baltvīna
- 120 ml vistas buljona
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 175C.
- Pārkaisa vistas stilbus ar sāli un pipariem. Karstumizturīgā pannā (tādā, kuru var likt cepeškrāsnī) uzkarsē eļļu un tajā uz vidēlas uguns apcep stilbiņus – 5 minūtes no katras puses (sāk ar to pusi, kur ir vairāk ādas). Vistas āda būs kļuvusi gaiši brūna. Noņem no pannas, bet pannu neizmazgā.
- Pannā apcep puravu un burkānu, pievieno svaigo timiānu, garšvielas un visu kopā pasautē kādas 5 minūtes uz mazas liesmas. Beigās pievieno baltvīnu un sagaida, kamēr tas uzkarst. Tad ņem malā noliktos vistas stilbiņus un ‘uzsēdina’ virsū dārzeņiem ar ādas pusi uz augšu. Pievieno tik daudz buljona, lai gaļa būtu noklāta, bet āda tomēr paliktu virs šķidruma. Atkal uzkarsē. Uzliek vāku un uz zemas liemas sautē 10 minūtes.
- No pannas noņem vāku un liek iekšā uzkarsētajā cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes, kamēr gaļa ir izcepusies un vistas ādiņa skaisti brūna.
Iedvesma: TasteFood
Atbildēt