Pirms kāda laika tirgū biju iegādājusi karalisko plaudi un to izdomāju gatavot, ietītu cepampapīrā. Izdevās lielisks – sulīgs un vienmērīgi izcepies. Šovakar bija kārta lasim – šī ir viena no vienkāršākajām un gardākajām receptēm, ko sanācis gatavot pēdējā laikā. Turklāt laša cepšanas laiks – tikai 15 minūtes!
Priekšrocības cepšanai papīrā – zivs iekšā ātri tiek pie karstuma cepeškrāsnī, un tai pat laikā papīrs pasārgā zivi no izžūšanas.
Izejvielas:
- 110 g kuskusa
- 200 ml dārzeņu buljona
- 2 tējk. laima (vai citrona) sulas
- daži saulē kaltēti tomāti eļļā, sagriezti mazos gabaliņos
- 2 laša filejas gabaliņi, apm. 200 g katrs
- sīpolloki pārkaisīšanai, sagriezti gabaliņos
- citronpipari, sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Kuskusu ieber bļodiņā, pārlej ar vārošu buljonu un samaisa. Bļodu pārstiepj ar pārtikas plēvi un noliek malā uz 10 minūtēm. Pēc tam plēvi noņem un kuskusu ar dakšiņu uzirdina. Iemaisa saulē kaltētos tomātu gabaliņus. Pievieno sāli pēc garšas.
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Ņem 2 loksnes cepamā papīra (tiešām pārbaudīts – vienā papīra sloksne 2 gabaliem nepietiks!), katrā no tiem centrā liek pusi kuskusa. Pa virsu kuskusam ‘uzsēdina’ laša gabaliņu. Lasi pārber ar citronpipariem un sāli pēc garšas. No papīra izveido tūtiņas – no sākuma savieno centrā un satin garākās papīra malas, pēc tam sānus; rezultātā viedojas skaistas papīra paciņas.
- Paciņas liek krāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīpolloku gabaliņiem. Pasniedz uz šķīvja ar visu papīra paciņu.
Iedvesma: BBC Good Food
skaistumadienasgramata says
Tas ir cepampapīrs vulgaris? Tas pats, ko liek zem cepumiem?
Linda says
Jā, visparastākais cepampapīrs! Šoreiz man bija tāds ar mazām pumpiņām (3D esot hehe), bet pagājušo reizi bija Lidl pirktais vislētākais un arī bija super! :)