Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru

februāris 19, 2012 Leave a Comment

Baltās šokolādes kūkas recepti atradu savā Marabout izdevniecības ‘bībelē’ ‘La Cuisine facile 900 recettes’. Šī kūka varbūt nepieder pie tām, ko cepsim ikdienā (gan dēļ kalorijām, gan dēļ ilgā procesa), bet, ja ir gaidāms kāds īpašs notikums, tad – uz priekšu!

Sastāvdaļas:

Kūkai:

  • 250 g sviesta, istabas temperatūrā, sagriezta kubiņos
  • 2 tējk. rīvētas citrona miziņas
  • 2 tējk. rīvētas laima miziņas
  • 180 g baltās šokolādes, sarīvēta uz rupjās rīves
  • 330 g smalkā cukura vai vislabāk pūdercukura
  • 180 ml piena
  • 75 g milti, kas sajaukti ar cepamo pulveri
  • 225 g parastie kviešu milti
  • 2 olas, viegli sakultas

Glazūrai:

  • 140 ml kokosriekstu krēma (pārdodas veikalos blakus kokosriekstu pienam)
  • 360 g baltās šokolādes, sarīvētas uz rupjās rīves
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējk. rīvētas laima miziņas

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepškrāsni uz 170C. Ar sviestu iesmērē apaļo pannu ar noņemamajām malām (diam. 20 cm) un dibenu izklāj ar cepampapīru (ar šķērēm izgriež 20 cm diametra apli).
  2. Kopā saputo (šādā secībā) cukuru, sviestu, šokolādi, citrona un laima miziņas un pienu. Masa sanāks vidēji šķidra (man citrusaugļu mizas ietekmē, sviestu nedaudz ‘sarāva’, bet šī kļūme vēlākajās mīklas gatavošanas stadijās pazuda). Noliek malā uz 15 minūtēm. Tad pievieno izsijātus miltus un viegli sakultas olas.
  3. Masu lej ietaukotajā formā un cep cepeškrāsnī 1h un 35 minūtes (jā, tieši tik ilgi!). Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kūkai pilnībā atdzist, neizņemot no formas.
  4. Sagatavo glazūru: kokosriekstu krēmu, nepārtraukti maisot, uzvāra. Bļodā sajauc kopā šokolādi ar laima un citrona miziņām. Pielej vārošo krēmu un uzreiz glazūru sāk maisīt – šokolāde izkusīs apm.10 sekunžu laikā, veidojot skaistu un spīdīgu masu. Liek atdzesēties 30 minūtes (ne vairāk, jo tad masa sāks sacietēt un glazūru būs grūti uzklāt).
  5. Kūku pārklāj ar glazūru no virsas un sāniem. Virsu var dekorēt pēc sirds patikas!

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Baltā šokolāde, Citroni, Citrusaugļi, Kokosriekstu krēms, Laims, Šokolāde, Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Papīrā cepts lasis ar kuskusu
Laša un ķirbju biezzupa »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...