Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Papīrā cepts lasis ar kuskusu

February 17, 2012 2 Comments

Pirms kāda laika tirgū biju iegādājusi karalisko plaudi un to izdomāju gatavot, ietītu cepampapīrā. Izdevās lielisks – sulīgs un vienmērīgi izcepies. Šovakar bija kārta lasim – šī ir viena no vienkāršākajām un gardākajām receptēm, ko sanācis gatavot pēdējā laikā. Turklāt laša cepšanas laiks – tikai 15 minūtes!

Priekšrocības cepšanai papīrā – zivs iekšā ātri tiek pie karstuma cepeškrāsnī, un tai pat laikā papīrs pasārgā zivi no izžūšanas.

Izejvielas:

  • 110 g kuskusa
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 2 tējk. laima (vai citrona) sulas
  • daži saulē kaltēti tomāti eļļā, sagriezti mazos gabaliņos
  • 2 laša filejas gabaliņi, apm. 200 g katrs
  • sīpolloki pārkaisīšanai, sagriezti gabaliņos
  • citronpipari, sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Kuskusu ieber bļodiņā, pārlej ar vārošu buljonu un samaisa. Bļodu pārstiepj ar pārtikas plēvi un noliek malā uz 10 minūtēm. Pēc tam plēvi noņem un kuskusu ar dakšiņu uzirdina. Iemaisa saulē kaltētos tomātu gabaliņus. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Ņem 2 loksnes cepamā papīra (tiešām pārbaudīts – vienā papīra sloksne 2 gabaliem nepietiks!), katrā no tiem centrā liek pusi kuskusa. Pa virsu kuskusam ‘uzsēdina’ laša gabaliņu. Lasi pārber ar citronpipariem un sāli pēc garšas. No papīra izveido tūtiņas – no sākuma savieno centrā un satin garākās papīra malas, pēc tam sānus; rezultātā viedojas skaistas papīra paciņas.
  3. Paciņas liek krāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīpolloku gabaliņiem. Pasniedz uz šķīvja ar visu papīra paciņu.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Ātri un veselīgi, Bez laktozes, Kuskuss, Lasis, Tomāti, Žāvēti tomāti

« Liellopa gaļas sautējums tumšajā alū
Baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru »

Comments

  1. skaistumadienasgramata says

    February 17, 2012 at 22:36

    Tas ir cepampapīrs vulgaris? Tas pats, ko liek zem cepumiem?

    Reply
    • Linda says

      February 17, 2012 at 22:49

      Jā, visparastākais cepampapīrs! Šoreiz man bija tāds ar mazām pumpiņām (3D esot hehe), bet pagājušo reizi bija Lidl pirktais vislētākais un arī bija super! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in