Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mango deserts ar kardamona putām

18 marta, 2012 2 komentāru


Augļu pasaulē man ir 2 vājības: āboli un mango. Āboli – Latvijas, vēlams no sava dārza, smaržīgi un sulīgi. Ar mango savukārt nav tik vienkārši. Veikalos tie mēdz būt negatavi un pat pilnīgi zaļi (=nēedami). Briselē visgaršīgākos mango var nopirkt Midi tirgū. Tomēr visdrošākais variants ir iegādāt tos saldētā veidā. Jo tā ir garantija, ka augļi ir novākti īstajā gatavības stadijā un jau atdalīti no kaula, nomizoti un sagriezti gabalos. Tieši šādus mango var iegādāties Beļģijas veikalu ķēdē Colruyte (cena – 5 EUR/kg).

Mango deserts ar kardamona putām ir ļoti vienkārši pagatavojams. Turklāt tajā nav laktozes un tas nav termiski jāapstrādā. Garša – ar indiešu virtuves piesitienu (kardamona dēļ). Ļoti labs.

Izejvielas (4 pers.):

  • 2 veseli svaigi mango (palieli) vai 600 g saldēti mango, atlaidināti līdz istabas temperatūrai
  • 5 zaļā kardamona sēkliņas
  • miza un sula no 1 laima
  • 100 g pūdercukura
  • 2 olu baltumi (vai 3 baltumi, ja olas ir mazākas)
  • sauja ar bezē cepumiņiem
  • piparmētru zariņi dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Pusi no mango mīkstuma sablendē, otru pusi – sagriež ar nazi mazākos gabaliņos. Gabaliņus iemaisa sablendētajā masā.
  2. Izloba sēkliņas no kardamona sēklām (atgriežot ar nazi vaļā), piestiņā saberž pulverī.
  3. Ar mikseri saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Kad masa sabiezējusi un kļuvusi skaisti spīdīga, liek klāt laima miziņu un sulu, kā arī kardamona sēkliņu pulveri. Pirms pasniegšanas olbaltumu masā iejauc mazos gabaliņos saberztus bezē cepumiņus.
  4. Kārto desertu glāzēs – apakšā 1/4 daļu no mango masas, pa virsu – 1/4 daļu no olbaltumu masas. Dekorē ar piparmētras zariņiem.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Deserti Tagged With: Ātri un vienkārši, Augļi, Bezē, Mango

« Gardēžu brīvdienas Latvijā – 3.turpinājums: ‘Kaļķu vārti’
Menca sīpolu-tomātu mērcē »

Comments

  1. Dagnija says

    12 februāra, 2016 at 16:25

    Pasakains saldais! :) Nez kur Latvijā var iegādāties saldētus mango?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 februāra, 2016 at 21:09

      Rimi, Reatonā.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...