Manuprāt, ideāla kombinācija – sulīga, mājās gatavota kotlete (ideāli garšīga tā sanāk no tītara maltās gaļas, ko vislabāk iegādāties pie sev zināmiem pārdevējiem) kopā ar vienkārši uzmeistarojamiem biešu salātiem. Šajā gadījumā pie kotlešu masas nelieku klāt ne olu, ne rīvmaizi – tad pa īstam var sajust pašas gaļas garšu!
Klāt piegrillēju siltu pitas maizīti vai lavašu, trauciņā bezpiedevu jogurts – un voilà – foršas darba dienas vakariņas gatavas :)
Izejvielas (4 pers):
- 600 g maltās gaļas
- kaltētas garšvielas – timiāns, salvija, raudene
- sāls
- eļļa cepšanai
Biešu salātiem:
- 2 palielas novārītas sarkanās bietes
- 1 sīpols
- 2 tējkarotes sīki sakapātu zaļumu (es liku pētersīļus)
- Mērcei: 2 tējk.olīveļļas + 1 tējk.pilngraudu sinepju
Gatavošana:
- Gatavo kotletītes – gaļā iemīca garšvielas un sāli. Ar rokām veido apaļas kotletes, to izmēru pieregulējot savai un ēdāju gaumei. Cep uz pannas, kurā uzkarsēta eļļa (uz vidēji zemas uguns) no abām pusēm, kamēr kotletes ir zeltaini brūnas un vidū izcepušās.
- Salātiem: bietes sagriež mazos kubiņos. Pievieno salātu mērci, ko iegūst, sajaucot eļļu un sinepes.
- Pasniedz ar grillētu pitas maizi vai lavašu. Piedevās – bezpiedevu jogurts.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt