Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Omlete ar sieru un sparģeļiem

April 10, 2012 2 Comments

Ātrs un ļoti sātīgs ēdiens. Pavasarīgs ēdiens. Brokastu vai vakariņu ēdiens. Šī omlete ir ļoti garda! Turklāt vienkāršs veids, kā izmantot sparģeļus, ja tikai vēl mācāties ar tiem apieties.

Omletes cepšanā viss, manuprāt, atkarīgs no:

  1. labas kvalitātes olām
  2. pareizas temperatūras pannas, ka tiek lietas virsū sakultās olas
  3. nepieraujoša panna

Izejvielas (1 pers):

  • 3 mazas vai 2 lielākas olas
  • pāris karotes skābā krējuma
  • sāls
  • 50 g rīvēta siera (es ņēmu Grijēras sieru)
  • 4 sparģeļi
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

  1. Trauciņā sakuļ olas ar krējumu un pievieno sāli.
  2. Uzvāra ūdeni. Sparģeļiem nogriež cietos, kokainos galus (tos var izmantot zupas gatavošanā), atstājot tikai augšējo daļu – kādus 10 cm. Tad šos galus sagriež uz pusēm vai 3 daļās gareniski. Liek bļodiņā ielietā vārošā ūdenī (tā, lai sparģeļi būtu noklāti), bļodu pārklāj un atstāj uz 4-5 minūtēm.
  3. Uzkarsētā eļļā pannā lej sakulto olu masu un cep uz vidējas uguns apt.1 minūti. Tad omletes vidū gareniskā strīpiņā ber rīvēto sieru un tam pa virsu liek sparģeļus (skat.foto zemāk!). Cep, kamēr apakša omletei gaiši brūna un virspuse vairs nav pilnīgi šķidra.
  4. Omleti noslidina no pannas uz šķīvja un maliņas saceļ uz vidu, gandrīz noklājos visus sparģeļus un izkusušo sieru. Pasniedz nekavējoties!

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Olu ēdieni Tagged With: Olas, Omlete, Pavasaris, Siers, Sparģeļi

« Gardās kotletes ar biešu salātiem
Sparģeļu zupa ar gorgonzolas sieru »

Comments

  1. Paula says

    April 10, 2012 at 18:52

    sviestiņā! sviestiņā jācep vai vēl labāk ghee sviestā :) tā sviestā ceptas olas smarža vienmēr saistās ar omīti un bērnību :)
    priekā!

    Reply
    • Linda says

      April 10, 2012 at 18:59

      Paula, nevaru nepiekrist! Man arī patīk sviestu izmantot ne tikai omleti cepot :) Šoreiz gan izvēlētos eļļu.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in