Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sparģeļu zupa ar gorgonzolas sieru

April 11, 2012 1 Comment

Bieži ir receptes, kurās jāizmanto tikai sparģeļu augšējā daļa. Bet ko darīt ar ‘resno galu’ jeb sparģeļu kātiem? Mana atbilde: jāvāra zupa! Svaiga, krēmīga un īpašo raksturu tai piedod gorgonzolas siers, kurš zupā izkūst un papildina maigo sparģeļu garšu. Lociņi savukārt piedod nelielu struktūru un svaigumu. 

Sastāvdaļas (2 pers):

  • 2 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • sāls
  • buntīte zaļo sparģeļu vai 400 g sparģeļu kātu
  • 200 ml dārzeņu vai vistas buljona
  • 200 ml saldā krējuma
  • 80 g gorgonzolas siera
  • pāris sīpollociņi, sagriezti smalkos gabaliņos

Gatavošana:

  1. Sagatavo sparģeļus – nomizo sparģeļu kātus tur, kur tie ir visresnākie. Sagriež 7-10 cm garos gabalos.
  2. Katlā uzkarsē eļļu un tajā apcep sīpolu gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno šķipsniņu sāls. Liek katlā arī sparģeļus un maisot apcep, līdz tie kļūst spilgti zaļi (4-5 minūtes). Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.
  3. Katlā lej klāt buljonu un uz mazas liesmas visu vāra apm.10 minūtes. Beigās pievieno saldo krējumu un sagaida pirmo burbuli.
  4. Zupu ņem nost no uguns un sablendē viendabīgā masā – vislabāk ar rokas blendera palīdzību.
  5. Pasniegšana – zupu lej bļodiņās, iemaisa pāris karotes sasmalcināto lociņu un pa virsu uzber nedaudz gorgonzolas siera.

Filed Under: Zupas Tagged With: Lociņi, Pavasaris, Siers, Sparģeļi, Veģetāri

« Omlete ar sieru un sparģeļiem
Grūbu risoto ar tītara gaļu »

Comments

  1. edgars says

    May 13, 2020 at 17:56

    Fantastiski garšīga zupiņa! Gorgoncola uzliek skaistu punktiņu uz i.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in