Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grūbu risoto ar tītara gaļu

April 13, 2012 2 Comments

Risoto gatavošana man ir samērā nesens atklājums. Tagad, kad esmu risoto gatavojusi vairākas reizes, noskaņojos eksperimentiem. Šoreiz – rīsu vietā izmantoju grūbas. Priekšrocības – zemākas izmaksas un savādāka garša. Paldies Laurai par padomu un iedrošināšanu :)

Cukini salsa ir izvēles iespēja – ja ir vēlme pievienot diezgan sātīgajam ēdienam kādu dārzeņu saujiņu! Man pašai svaigs cukini ir nesens atklājums un ļoti iegaršojies. Ātro baltvīna etiķa marinādi gatavoju pirmo reizi un noteikti to darīšu vēl.

P.S. Ja nav daudz laika, grūbas var iemērkt ūdenī uz kādu pusstundu pirms vārīšanas, tas buljona pievienošanas un maisīšanas procesu saīsinās.

Izejvielas (4 pers):

  • 600 g tītara (vai vistas) filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • 1 ēdamkarote Vusteras mērces (skat.attēlu)
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • 2 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos cepšanai
  • eļļa cepšanai
  • 280 g grūbas
  • 120 ml baltvīna
  • 700 ml vistas buljons
  • 100-150 ml saldā krējuma

Cukini salsai:

  • puse vidēja izmēra cukini, sagriezts mazos kubiņos
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējk.smalkā cukura

Gatavošana:

  1. Iemarinē gaļu, sajaucot tītara gabaliņus ar Vusteras mērci un olīveļļu. Pietiks ar 30 minūtēm marinēšanas laika, bet labāk 1stunda.
  2. Iemarinē cukini, tā gabaliņus sajaucot ar baltvīna etiķi un smalko cukuru. Arī pietiek ar 30 minūtēm!
  3. Gatavo grūbu risoto: eļļā katlā apcep sīpolu gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno grūbas un visu kārtīgi izmaisa. Ja nepieciešams, vēl pievieno nedaudz eļļas – grūbām jābūt noklātām un spīdīgām. Tad pievieno baltvīnu, un, maisot pagaida, kamēr tas iztvaiko (pāris minūtes). Sāk buljona pievienošanu tāpat kā gatavojot risoto – gandrīz nepārtraukti maisa un lej klāt pa mazam bišķiņam buljonu. Grūbas buljonu ‘ apēdīs’ un prasīs vēl. Procesu turpina, līdz grūbas izvārījušās gandrīz mīkstas – iespējams, buljons paliks pāri. Pašās beigās pievieno saldo krējumu un turpina maisīt (krējumu var izlaist!), līdz grūbas pavisam izvārījušās (bet nav izšķīdušas!).
  4. Paralēli grūbu vārīšanai apcep tītara gabaliņus. Pirms pievienošanas grūbām, tos var saplucinēt vēl mazākos gabalos.
  5. Grūbām pievieno apceptos tītara gabaliņus un pa virsu liek pāris karotes marinētā cukini.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Baltais vīns, Cukīni, Grūbas

« Sparģeļu zupa ar gorgonzolas sieru
Baltvīnā cepti bumbieri »

Comments

  1. Santa says

    December 7, 2015 at 15:57

    Sveika!

    Kāda nozīme ir baltvīna pievienošanai, gatavojot risoto?
    Un kādu baltvīnu labāk izvēlēties?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      December 7, 2015 at 17:31

      Baltvīns dod interesanta bagātāku garšu. Vislabāk izvēlēties sauso vīnu, tieši konkrētu kuru sauso – tas ir gaumes jautājums.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND