Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltvīnā cepti bumbieri

April 14, 2012 Leave a Comment

Šis ēdiens bija eksperiments, jo veikalā bija atvesti skaisti, bet negatavi bumbieri un tikai 0.90 EUR/kg. Nopirku četrus ar domu, ka gan jau kaut ko izdomāšu :) Izdomāju. Pagatavoju. Pats gatavošanas process ilgtošs, bet ļoti vienkāršs. Bija bailes, ka bumbieri sanāks ļoti saldi, bet tā nebija – struktūra laba un tikai sīrups, kurā bumbieri cepās, bija salds. To be repeated.

Izejvielas (4 pers):

  • 4 stingri bumbieri, nomizoti un pārgriesti uz pusēm, izņemtas serdes
  • 400 ml baltvīna (es ņēmu Savignon Blanc)
  • 200 ml ūdens
  • 2 ēdamk. medus
  • 50 g smalkā cukura
  • pēc izvēles – 1 kanēļa standziņa

Gatavošana:

  1. Mazā katliņā uzkarsē kopā vīnu, ūdeni, medus un cukuru. Sākumā maisa kārtīgi, kamēr medus un cukurs izkūst. Sagaida, kamēr viss sāk vārīties. Nogriež mazu uguni un vāra apmēram pusstundu, kamēr šķidrums reducējies uz pusi.
  2. Dziļākā cepampannā kārto bumbieru pusītes vienu otrai blakus (trauks nedrīkst būt pārāk liels, jo tad šķirdrums ‘izklāsies’ pa visu trauku, ne tikai pie bumbieriem). Pāri visam lej vīna sīrupu no katliņa. Liek cepeškrāsnī un 200C cep 30-40 minūtes. Ja šķidruma uz cepšanas beigām kļūst par maz, pielej nedaudz ūdeni.
  3. Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu, putukrējumu vai vēl ko citu, kas iet pie sirds!

Iedvesma: Pastry Studio

Filed Under: Deserti Tagged With: Augļi, Baltais vīns, Bumbieri, Medus

« Grūbu risoto ar tītara gaļu
Svaigie garneļu salāti ar avokado »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND